miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Amplă acțiune de plantare de puieți în organizarea UVVG și Asociația Euromediu

  de - | 24 noiembrie 2016, 2:16 PM | Eco

  0

  Facultatea de Științe Economice, Informatică și Inginerie, prin specializarea de Silvicultură, alături de Asociația Euromediu, au organizat, sâmbătă, 19 noiembrie, o amplă acțiune de plantare de puieți în zona Micalaca. Activitatea este la cea de-a II-a ediție și face parte din proiectul „Eu sunt verde”, care, pe lângă plantarea de copaci, consta într-o serie de cursuri pentru copiii din mediul preșcolar și primar pe teme ecologice.

  La acțiunea ecologică au participat numeroși studenţi din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, elevi de la Liceul Forestier, Liceul „Adam Muller Gutenbrun”, Liceul din Vinga, dar și locuitori din cartierul Micalaca.

  Conf. univ. dr. Nicu Boja, prodecanul Facultății de Științe Economice, Informatică și Inginerie a declarat: „Într-o frumoasă zi de toamnă, studenţii Facultății de Științe Economice, Informatică și Inginerie au participat, într-un un proiect de parteneriat cu organizaţia Euromediu, la o activitate de plantare. Am plantat peste 3000 de puieți de salcâm și paltin. A fost o ocazie potrivită pentru a pune în practică cunoştinţele pe care studenții noștri le-au acumulat pe perioada școlarizării, dar și să aducem la cunoștința publicului importanța plantării unor suprafeţe cât mai mari în județul și municipiul Arad. La această activitate au participat peste 60 de studenți de la Universitatea noastră, elevi de la Liceul Forestier, Liceul „Adam Muller Gutenbrun”, Liceul din Vinga, dar și locuitori din cartierul Micalaca. Plantarea a avut loc între cele două poduri, Podul CFR și Podul auto, zona 300 Micălaca”.

  3-ok-plantare-1

  Ciprian Filimon, Asociația Euromediu, a precizat: „Această activitate este la cea de-a doua ediție și face parte din proiectul „Eu sunt verde”, care, pe lângă plantarea de copaci, consta într-o serie de cursuri pe care le-am făcut alături de copiii din mediul preșcolar și primar pe teme ecologice. Încercăm să facem un obicei din aceste acțiuni, care să aibă loc an de an. Avem mai multe locații, aceasta fiind cea mai mare, dar se plantează și în Vladimirescu, West Filed și Via Carmina. Pe parcursul săptămâni viitoare un grup de voluntari vor planta de-a lungul pistei de biciclete de pe malul Mureșului, de la Calea Romanilor spre Alfa. În aceste activități sunt implicate mai multe ONG-uri, dintre care menționez Experienţa Multisport, Cetatea voluntarilor, Centrul de Voluntariat Arad și Asociația Euromediu. Treaba a fost surprinzător de spornică. Studenţi de la Specializarea de Silvicultură din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” sunt alături de noi, oameni extraordinari care s-au implicat în această acțiune dintre care îi amintesc pe conf. univ. dr. Nicu Boja, dl. Dorel Gureanu, dl. Ionel Petca, deoarece alături de ei a fost posibil acest lucru”.

  2-ok-plantare-3

  „Alături de mai mulți colegi am participat la acțiunea de plantare din zona Micalaca. Am participat și anul trecut la această acțiune în zona Alfa și 70% dintre arbori s-au prins deja. Noi ne dorim să iasă lucruri bune din acțiunea noastră”, a declarat Delia Lavinia Șeran, studentă în anul II la specializarea de Silvicultură din cadrul Facultății de Științe Economice, Informatică și Inginerie.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.