Sistemul de Gospodărire a Apelor Arad participă la acţiunea Asociaţiei Euromediu, „Vino să ne replantăm copacii!”

  de Special Arad | 15 noiembrie 2016, 9:06 AM | Eco | Știri Arad

  1

  Asociaţia Euromediu, în colaborare cu Sistemul de Gospodărire a Apelor Arad, va participa la acţiunea de voluntariat „Vino să ne replantăm copacii”, acţiune ce face parte din proiectul „Eu sunt Verde” și care se va desfăşura sâmbătă, 19 noiembrie 2016, la ora 10:00, în zona Micălaca.

  Eu sunt Verde este un proiect ce dorește să schimbe ceva în felul în care vedem lucrurile, în privința deteriorării calității mediului și a poluării accelerate și care să desfășoare acțiuni concertate pentru a ajuta la menținerea și dezvoltarea unui mediu cât mai curat și sănătos, prin conștientizarea populației și prin instruirea ei în acest scop.

  „Considerăm că e nevoie de o atitudine comună a cât mai multor persoane, conștiente de schimbările climatice, care să facă fiecare un mic pas în protecția mediului, fie prin renunțarea o zi la autoturism, fie prin economia de energie electrică, de apă sau prin plantarea și îngrijirea câtorva copaci, prin reciclare, e extrem de necesară constituirea unui semnal și totodată a unui exemplu de la care tot mai mulți să se inspire”, se arată în comunicatul SGA Arad.

  „Poluarea nu vine doar de la consumatorii casnici. Dimpotrivă. Dar inactivitatea fiecăruia dintre noi este cea care permite în mod tacit răspândirea atitudinilor necorespunzătoare, începând de la individ și până la corporații”, se arată în același comunicat.

  Oricine poate participa la acțiunea ecologică, alături de voluntarii asociației și a Sistemului de Gospodărire a Apelor.

  „Plantează un copac, sursa noastră de aer curat pentru viitor!”

  15025186_1170864432996531_4813088536896148951_o

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Este o acțiune foarte bună! Dar de ce ”… să Replantăm”??? Pe cei Plantați ia mătrășit cineva?

   Sper să nu văd nici un politician de pe listele electorale acolo, mai ales ”lupii tineri”. Cei ”foarte implicați” în acțiuni de voluntariat, mai ales. Ar fi o NESIMȚIRE FĂRĂ MARGINI!!!

   Să plantezi copaci este în sine un gest simbolic pentru protejarea mediului. Dar modelul românesc este ”Unu încarcă, cinci descarcă!”. Așa că nu ajunge să ”Ecologizăm” mereu gunoaiele ce alții le aruncă … de ex. în Mureș, sau să ”Ecologic replantăm” copaci. Nu facem altceva decît să ne ”Drogăm” o conștiință încărcată de regrete.

   Trebuie reduse emanațiile de bioxid de carbon a fiecarui cetățean, ”Amprenta de CO2”. Ori pentru acest deziderat este nevoie de educție, inițiativă personală și o VIZIUNE PE TERMEN LUNG A COMUNITĂȚII ARĂDENE!!!!

   De ex. Dacă la această acțiune mergeți cu autoturismele pe combustibili fosili, … parcă nu se potrivește pe deplin cu mesajul în sine.

   Cât despre Viziune, ea trebuie neapărat SCRISĂ și IMPUSĂ de societatea Civilă și nu de Administrația Locală. Ăștia din urmă au tot scris viziuni care mai de care mai aiurite.
   Lipsiții de viziune scriu viziuni pentru comunitate!?

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.