Amenzi de peste 12000 lei, date de polițiștii locali celor care au parcat pe pistele de biciclete

  de Special Arad | 26 iulie 2021, 1:13 PM | Știri Arad

  0

  Comunicat. Polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice au aplicat în data zilei de 22 iulie un număr de 33 de sancțiuni conducătorilor auto care au oprit ori staționat neregulamentar pe pistele destinate circulației bicicletelor, (conforn Art.142, lit.o din HG 1391/2006) îngreunând astfel circulația acestora și punând în pericol viața conducătorilor de biciclete.

  Valoarea sancțiunilor aplicate este de 12270 lei.

  Aceste verificări sunt efectuate cu scopul de a veni în sprijinul persoanelor care folosesc vehiculele pe două roti și care au nevoie de piste libere, neocupate de mașini, cu atât mai mult cu cât astfel de trasee au fost amenajate nu numai în zona centrală ci și în celelalte zone ale municipiului.

  Poliția Locală Arad are în vedere securizarea deplasării bicicliștilor pe pistele destinate lor, respectiv utilizatorilor de trotinete electrice prin efectuarea repetată a acțiunilor de eliberarea a pistelor de bicicletă.
  ‼Polițiștii locali atrag atenția șoferilor să respecte prevederile Codului Rutier cu privire la oprirea și staționarea pe pistele de biciclete, cele mai vizate străzi din municipiu supuse controalelor vor fi următoarele: str. Episcopiei, str. Mihai Eminescu, str. Mărășești, str. Banu Mărăcine, str. Petru Rareș, Calea Timișorii, Calea Romanilor, str. Lucian Blaga, B-dul Revoluției, Calea Radnei, Calea Iuliu Maniu, respectiv în toate zonele în care pistele de biciclete sunt amplasate pe carosabil.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.