Amenzi de peste 110.000 lei la persoane din Arad, acuzate de piraterie

  de Special Arad | 29 February 2016, 4:37 PM | Știri Arad | Urmăriți

  0

  În perioada 26-28 februarie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au desfăşurat pe raza judeţului şi municipiului Arad 8 acţiuni cu efective mărite, pe linia prevenirii şi combaterii pirateriei şi a comercializării de produse contrafăcute. În urma activităţilor desfăşurate, au fost întocmite un număr de 11 dosare de cercetare penală şi au fost indisponibilizate bunuri in valoare de aproximativ 28.540 de lei. Totodată, 33 persoane fizice şi juridice au fost sancţionate contravenţional cu amenzi in valoare de aproximativ 119.500 de lei.

  În cursul zilei de ieri, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au depistat 4 bărbaţi care ofereau spre comercializare articole de îmbrăcăminte şi cd-uri/dvd-uri, susceptibile de a fi contrafăcute şi piratate.

  În urma activităţilor desfăşurate de poliţişti, au fost depistaţi într-o piaţă din municipiu, doi bărbaţi, de 44 şi 45 de ani, ambii din Arad, care ofereau spre comercializare 266 de articole de îmbrăcăminte inscripţionate cu însemne ale unor mărci notorii, fără a prezenta elementele de siguranţă ale produselor originale iar pe raza localităţii Pâncota, un bărbat de 59 de ani din aceeaşi localitate, care oferea spre comercializare 38 de articole de îmbrăcăminte susceptibile de a fi contrafăcute. Marfa în cauză, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, cei cei trei fiind cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unor produse care poartă o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

  De asemenea, într-o autogară din municipiu, a fost depistat în flagrant delict un bărbat, de 34 de ani, din Arad, care oferea spre comercializare cd-uri şi dvd-uri suspceptibile de a fi piratate. 262 de astfel de produse au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, pe numele bărbatului fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unor produse ce poartă denumiri aparţinând unor opere artistice purtătoare de drepturi de autor.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.