Amenzi de 30.000 lei, în ultimele 10 zile, pentru nerespectarea limitei de tonaj în municipiu

  de Special Arad | 12 October 2022, 3:34 PM | Știri Arad

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Comunicat. În ultimele 10 zile, polițiștii locali din cadrul Serviciilor de Ordine Publică, Circulație și Parcări au aplicat nu mai puțin de 30 de sancțiuni, în cuantum total de 30.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor art. 22 lit. d/ Hotărârea nr. 303 din 2016 privind aprobarea Regulamentului de acces și circulația utilajelor și a autovehiculelor de transport marfă cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 t în municipiul Arad.

  Verificările au fost efectuate pe străzile Nicolae Titulescu, Digului, Lipovei, Ștefan cel Mare, Poetului, Teodor Ceontea, Voinicilor, Pădurii, Banu Mărăcine, Calea Timișorii, Calea Radnei, Calea 6 Vânători, Calea Aurel Vlaicu, respectiv Bulevardul Revoluției. Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate în cartierul Micălaca (strada Voinicilor), urmate de Calea 6 Vânători și strada Pădurii.

  Conform actului normativ mai sus menționat, conducătorii vehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 t au obligația de a afișa la loc vizibil autorizația de acces, de regulă în original – în cazul autorizațiilor de acces eliberate de Serviciul Relații cu Publicul sau emise on-line. În situația autorizațiilor cu valabilitate de o zi, care se transmit beneficiarilor pe e-mail sau fax, este permisă prezentarea autorizației scanată și tipărită.

  Acțiunile de verificare a autorizațiilor de acces în arealele în care s-au instituit restricții ori interdicții vor continua în perioada următoare, iar pentru accesul/circulația autovehiculelor fără autorizație de acces/vinietă sau fără autorizație de acces corespunzătoare zonei, se vor aplica sancțiuni cuprinse între 1.000 lei – 1.500 lei.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.