miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Amenințări la adresa părintelui care a făcut publică filmarea în care adolescenta este bătută de colegi

  de Adriana Barbu | 17 noiembrie 2023, 9:30 PM | Știri Arad

  12

  Părintele care a urcat pe facebook filmul aproape imposibil de urmărit în care o adolescentă este bătută crunt de către alți adolescenți, luând astfel atitudine într-un caz în care toti au tăcut  timp de aproape un an și jumătate, s-a ales nu doar cu aprecieri pe rețelele sociale pentru atitudinea sa, ci și cu amenințări, venite chiar din partea celor care ar fi trebuit să raporteze faptele.

  „Bună seara! Facebook a șters filmarea datorită conținutului agresiv, iar cu părere de rău vă pot spune ca la această violență gravă colectivă au luat parte în mare parte elevi ai Liceului de Artă Sabin Drăgoi, chiar dacă s-a întâmplat în timpul vacanței de vară și în afara incintei liceului!

  Problema este ca sărăcuța fată brutalizată cu atâta ură de către colegii ei de clasă a rămas traumatizată, fără nici o consiliere psihologică din partea nimănui, iar fapta a fost filmată și cunoscută de întreg Liceul Sabin Drăgoi, neluându-se nici o măsură legală de către absolut nimeni, nici măcar mustrare sau alte măsuri de către directoratul școlii, care, mai mult, au încercat să mușamalizeze ascunzând această faptă și avertizând elevii despre publicarea pe rețelele de socializare a filmării umilinței bietei fete…trist, foarte trist…”, a postat Ovidiu Beleiu pe Facebook, a cărui fiică este colegă de clasă cu victima agresiunii și care a văzut filmarea pe telefonul acesteia.

   

  Seria de ameninţări la adresa părintelui, după publicarea filmării

  Arădeanul care a decis că cineva trebuie totuşi să ia atitudine faţă de cele întâmplate, pentru că vinovaţii trebuie pedepsiţi, a mai adăugat:

  „Dacă adevărul deranjează pe cineva, înseamnă ca este complice moral la această faptă…sfătuiesc după o zi plină de amenințări și cuvinte grele să lăsați autoritățile să își facă treaba, iar dacă printre voi se află viteji care se gândesc la vreo măsură împotriva mea sper să fie legală, pentru că cu ce măsurați vi se va măsura…nu îmi retrag nimic și nu îmi este frică de nimeni și nimic, frica este pentru cei slabi și să nu uităm Nihil Sine Deo…”

  Ovidiu Beleiu ne-a indicat, dincolo de postarea de pe facebook, faptul că nu a putut rămâne indiferent când a văzut că un copil este batjocorit de colegi de ai săi, indiferent de care este preocuparea părinţilor acestora sau a unităţii de învăţământ, cu toate că aceștia ar fi trebuit să fie primii care să ia atitudine.

  Arădeanul a mai spus că s-a simţit cu atât mai obligat să ia atitudine atunci când a văzut filmarea cu cât adolescenta umilită trăieşte doar cu mama sa, nu are neapărat o situaţia financiară bună, iar aceste coordonate o pot face mult mai vulnerabilă decât alţi copii de vârsta sa.

   

  Părinți, profesori, directori, atitudini după postare

  Beleiu a povestit că fiica sa este colega de clasă, în clasa a X-a D, cu victima din filmare, la Liceul „Sabin Drăgoi” din Arad, că întâmplarea nefericită a avut loc în vara anului trecut, că despre ea știau atât conducerea liceului, cât și profesorii, dar că niciunul nu a luat atitudine, iar acum, când a ieșit și a făcut publică această filmare, și-a atras multă ură şi multe ameninţări.

  Ba mai mult, arădeanul spune că fata sa a fost șantajată „inclusiv de către profesori să nu dea filmarea ca să nu aibă probleme” și sfătuită să o șteargă și a mai povestit că, imediat după ce el a făcut postarea, joi seara, a fost sunat de către mama şi de fata care a lovit-o cu brutalitate pe victimă, iniţial fiind amenințat să şteargă postarea, apoi rugat frumos să o facă și că „inclusiv un profesor de la liceu m-a sunat pe messenger că nu-ştiu-ce-mi face dacă nu şterg postarea, că voi fi dat în judecată de către avocatul liceului pentru stricarea imaginii liceului!”.

  Ovidiu Beleiu afirmă că a luat atitudine fiind convins că, dacă nimeni nu va lua poziție față de acest tip de fenomen, prezent în toate liceele din Arad, acesta va lua amploare cu siguranță.
  Pe rețelele sociale, gestul făcut de arădean s-a ales cu aprecieri, Beleiu fiind felicitat pentru curajul său.

   

  Citeşte şi:

  O filmare scandalizează Aradul. Imaginile, de o violență extremă, surprind mai multe adolescente din Arad, de 15 și 16 ani, cum lovesc o altă fată

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. – Comportamentul și atitudinea condamnabilă a unor cadre didactice nu este niciodată un caz izolat, ci face parte dintr-o linie generalizată.
   Cine se face vinovat de această situație? Schemele perverse, jocurile de interese, un sistem de învățământ putred!!
   Dovezi ale sărăciei sau ale mentalităților înapoiate. Șoricul unor așa-ziși dascăli e prea gros.
   – Până nu vom înțelege că funcționarii statului, directorii de școli sunt slujitorii noștri și răspund în fața cetățenilor, nimic nu se va schimba în bine, România va rămâne în această stare de băltire continuă.

   +18 voturi
   +1
   -1
  2. D-le Beleiu, vă apreciez, dar întrebarea mea este de când ați știut, și de ce abia acum?
   Nu mi-o luați în nume de rău, sunt doar surprinsă că aiba acum a -ți reacționat! Sper din suflet să reușiți să mișcați locomotiva Aradului din loc. Sper ca autoritățile să nu hiberneze mai departe peste acest caz! Vă doresc din toate puterile să ajutați acest copil ( care se vede foarte firav) . Cu multă stimă. Mai bine mai târziu , decât niciodată!

   +8 voturi
   +1
   -1
  3. Oare pe domnul Beleiu cine din scoala l-a suparat atat de tare incat un an a fost complice si abia acum s-a trezit simtul civic in dansul? Fiica dumnealui, daca a avut filmarea, de ce nu si-a indemnat tatal sa ia legatura cu mama victimei si sa fie martor la o plangere oficiala? Sunt prea multe necunoscute in situatia asta, mai ales ca nu s-a formulat nimic oficial, politia a trebuit sa se autosesizeze, scoala sa se disculpe pentru un incident din vacanta si parintii…continua sa isi lase copiii minori nesupravegheati in oras, multi manifestand un comportament violent pe strada pana la ore tarzii. Dar da, scoala e de vina. Scoala care le lipseste mai ales parintilor.

   +36 voturi
   +1
   -1
  4. Tot ce se întâmplă este rezultatul politicii de cretinizare ,de prostire,de îndobitocire ,de distrugere a poporului nostru.Este rezultatul profesorilor absolvenți ai școlilor pe bani,în general ca societate a absolvenților cu diplome și titluri făcute la apelul de seara.Este rezultatul promovării non -valorilor în media,pe rețelele de socializare,al politicienilor agramați,hahaiti ,inculți dar care s-au căpătuit,realizat.Este rezultatul promovării excesive a pseudo-divertismentului în media care a luat locul telenovelelor lacrimogene și care probabil vor fi înlocuite cu emisiuni interactive în care vom fi învățați,educați, reeducati vis-a-vis de comportamentul nostru,ce avem voie și ce e interzis.Un om care gândește e dăunător, o masă de indivizi redusă la un nivel minim de gândire o poți controla,stăpâni, supune.Dintr–un popor cu meseriași calificați am ajuns o masă de necalificați pt muncile refuzate de asa zisul Occident.Din păcate asta este directia spre care ne indreptam:în jos.Paine și circ sau dezbina și stăpânește.Revenind la fondul problemei e penibil ce s-a întâmplat și mai penibil este faptul(dacă) s-a știut de acest lucru de îngropare a problemei.

   +11 voturi
   +1
   -1
  5. Felicitari, d-le Beleiu! Sunteti un exemplu de curaj al zilelor noastre! Aceste comportamente, fapte si intamplari, la fel ca multe altele trebuiesc sanctionate macar de noi, asa cum putem daca institutiile care ar trebui sa ne protejeze, sunt absente.
   Nu stiu sincer cum as reactiona daca copilul meu ar fi implicat direct in rolul de victima intr-o situatie similara dar cu siguranta stiu cum as reactiona daca ar fi implicat in rolul de agresor. Consider ca anturajul face mult si desi ne straduim sa ii dam cea mai buna educatie acasa, putem oricand avea surprize in care sa nu ne recunoaștem copilul facand anumite fapte. Ceea ce vreau sa subliniez este ca faptele gresite pe care copilul le face nu trebuie sub nicio forma musamalizate de parinti, nici gasite scuze ci îndreptarea comportamentului respectiv prin cele mai eficiente mijloace de care parintele dispune la momentul respectiv. Imi pare extrem de rau pt victima, imi pare rau si pt agresoare, pt ca e clar ca le lipseste ceva din familie de vor sa atraga ataentia asupra lor in acest mod.

   +14 voturi
   +1
   -1
  6. 👏👏👏 Ovidiu Beleiu
   .
   Le chapeau…!!! 👍
   .
   .
   PS: … și , cu această ocazie, mă intorc la ceea ce susțin eu, de mult, dar UNORA NU LE PLACE SĂ AUDĂ:
   .
   *** Complicitatea directă sau indirectă, a multora dintre noi, la menținerea și perpetuarea aceste clase politice abjecte! ***
   😥
   .
   Cum asta…?
   Exact prin același comportament și atitudine abjectă cu cea a politicienilor pe care îi hulim:
   – NU AVEM MORALITATEA și DEMNITATEA de a ne recunoaște niște lacune și greșeli grave în educația, comportamentul și gradul propriu de civilizație FOARTE REDUS, dar încercăm să „ne ascundem după deget”, să „mușamalizăm” sau chiar să amenințăm ORICE ÎNCERCARE DE A DEVOALA latura hâdă a caracterului nostru. 😡
   .
   Iar, după principiul: „cin’ se-aseamănă, se-adună…!”, prin comportamentul nostru lipsit de moralitate și de dorința de corectare, practic girăm (unii, inconștient…), o clasă politică ASEMENEA NOUĂ, LIPSITĂ DE MORALĂ și de AUTOCORECȚIE, exact ca a nostră.
   Știu, multora nu le place ce spun, pt că nu le place să se uite în „oglindă”, dar acest caz CONFIRMĂ ÎNCĂ O DATĂ (de parcă mai era nevoie…), cele repetate de mine.
   .
   Cu ce sunt mai buni TOȚI ACEȘTI COMPLICI la apariția și mușamalizarea acestui caz, decât politicienii și oamenii Sistemului, care-și protejează, ELUDÂND LEGEA de fiecare dată, propriile „beizadele răsfățate” ?
   Cu ce… ???!!! 🤔

   +6 voturi
   +1
   -1
  7. == GUNOAIE DE BOGATANI == ASA SE INTAMPLA CAND JUSTITZIA FANARIOTA E PE BANI == SCARBA MI E ==
   == EMINESCU SPUNEA == SINGURUL LUCRU CARE NE OPRESTE SA I OMORAM PE BOGATZI ESTE RELIGIA ==
   == RESPECT PT SPECIALARAD CA DEMASCA PRESIUNILE TIPICE INTR O SOCIETATE CORUPTA SI MAFIOTA DE A ASCUNDE ADEVARUL . ==

   +6 voturi
   +1
   -1
  8. == IAR COMPORTAMENTUL MIZERABIL AL CADRELOR PEDAGOCICE CONFIRMA CA INVATZAMANTUL ARADEAN E TICSIT DE HAHALERE DE PARTID == ACELASI COMPORTAMENT – SA ASCUNDEM JEGUL SI SA DEFILAM ZAMBIND CU STEAGUL RUPT
   REZULTATELE DE LA BAC ARAT CA INVATZAMANTUL ARADEAN A AJUNS PE LOCUL 32 DIN 42 IN RAND CU JUD DIN OLTENIA SI BARAGAN == == HEI CIONA == CUM ARATA SCOALA ASTAZI ASA VA ARATA JUDETZUL MAINE == CINE A SPUS ASTA?
   == SIGURAT INSPECTORII TAI SCOLARI N AU AUZIT DE ASA CEVA .== BINE CA VIN LA SEDINTZELE DE PARTID SA VA LINGA IN PIATZA UNIRII.

   +6 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.