duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  O amendă de 2500 lei pentru o firmă și patru sancțiuni unor persoane fizice pentru nereguli de salubrizare

  de Special Arad | 6 februarie 2024, 4:20 PM | Știri Arad

  1

  Polițiștii locali responsabili de protecția mediului au verificat 10 firme care au aruncat gunoiul necorespunzător în pubele. A fost identificată o abatere de la normele legale, aplicându-se o amendă în valoare de 2.500 lei, pentru colectare neselectivă. De asemenea, patru persoane fizice au fost sancționate.

  Polițiștii au demarat verificările în urma semnalării unui cetățean, locatar într-un bloc din cartierul Aurel Vlaicu, care a reclamat faptul că o firmă din bloc că depozitează deșeuri peste capacitatea recipientelor amplasate. În perioada 26.01 – 31.01.2024, controalele au fost extinse și în alte zone, în cartierele Grădiște, Micălaca, respectiv zona centrală, în colaborare cu operatorul de salubritate delegat cu prestarea serviciului pe raza municipiului.

  „În cadrul acțiunilor s-a urmărit verificarea deținerii de contracte de salubrizare și pubele proprii de colectare deșeuri. A fost identificată o abatere de la normele legale, aplicându-se o amendă în cuantum de 2.500 lei, pentru colectare neselectivă, conform HCLM nr. 297/2015.

  Totodată, au fost aplicate patru sancțiuni unor persoane fizice, faptele fiind constatate atât în urma sesizărilor transmise de către cetățeni cât și în urma activităților de patrulare. Astfel, sesizându-se depozitarea unor deșeuri din construcții (moloz) la platforma arondată unei asociații de proprietari din cartierul Grădiște, a fost identificată o persoană care a depozitat în containerul pentru colectare deșeuri menajere moloz rezultat în urma unor lucrări de reamenajare a unui apartament, interzis de prevederile regulamentului de salubrizare.

  De asemenea, a fost identificată o situație de depozitare de deșeuri pe domeniul public, fără să fi fost folosite pubele în scopul colectării selective a deșeurilor.

  În alte două situații, pe lângă problema colectării selective a deșeurilor menajere, au fost identificate  și aspecte ce vizează menținerea curățeniei în zonele situate în proximitatea asociațiilor de proprietari, aflate în responsabilitatea acestora. Agenții de poliție locală au semnalat aspectele constatate președinților asociației de proprietari, punându-le în vedere faptul că obligația menținerii curățeniei în proximitatea zonelor de locuit administrate le revine exclusiv locatarilor.

  Menționăm că pentru încălcarea prevederilor Regulamentului de salubrizare aprobat prin HCLM nr. 297/2015, utilizatorii pot fi sancționați cu amendă a cărei valoare poate ajunge până la 2.500 lei”, transmite Poliția Locală Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. eu zic sa dea primaria o hotarare prin care sa fie obligati toti locuitorii sa duca gunoiul, direct selectat, la groapa de gunoi , iar firma de salubritate doar sa verifice acest fapt. deja incepe sa devina o mare porcarie sistemul asta de colectare selectiva !

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.