miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update Ambulanța – un serviciu cu capu-n jos, speriat de mafia administrativă, plătit prost și gestionat penibil (1)

  de Lucian Valeriu | 25 iunie 2014, 7:19 PM | Investigaţii | Pamflet | Recomandările editorilor

  2

  80 de angajați lucrează la Serviciul Județean de Ambulanță Arad. În mod măcar normal ar trebui să lucreze 130 – necesar raportat la populația județului, frecvența cazurilor urgente în care e nevoie de prezența mașinii cu sirenă și girofar etc… conform protocoalelor Ministerului Sănătății. Conform protocoalelor lui Don Roberto cu propria sa carieră de manager-medic-fără-o-zi-de-practică-medicală, însă, prea mulți și ăștia! Lui, personal, îi ajung și mai puțin de 80… și n-avem cum să nu concluzionăm în direcția asta, din moment ce dă afară periodic, pe criterii de… insubordonare sclavagistă sau, pur și simplu, din cauză de sărit țandăra, cadre cu studii universitare, asistenți și șoferi, invocând motive care, pe stradă sau oriunde în lumea asta democratică și cu opinii dintre cele mai diverse, auzite, te-ar face să-l plesnești spontan. Nu angajează pe nimeni… decât dacă e prealabil verificat, tăvălit cu flulgi și cu neamuri cu tot și corespunde principiilor sale de naș corsican. 6 medici plini și o căruță de asistenți și soferi și-au luat câmpii numai în ultimii doi ani, înțelegând că oriunde e mai bine decât la Ambulanța lui Don Roberto… între altele un celebru arbitru internațional de câini de rasă, de vocație… vocație care, ca orice talent, și-a pus vizibil amprenta și pe comportamentul cu angajații… 900 de lei de căcat câștigă un șofer. 1200 o asitentă. Medicii, vreo 1500. Programul e 12/24 – 12/48. De aia fug toți! Bașca „teroare psihică sub dictatură” – cuvintele reprezintă expresia folosită de sursele noastre… surse care nu-l mai suportă.
  În Egiptul antic era mai lejer…

  I-a dat 10% penalizare pe 3 luni unui șofer pentru că… nu purta centura în curtea instituției, în ambulanța parcată… ce mai vrei?…

  …nici nu mai importă, parcă, faptul că şoferul l-a dat în judecată şi l-a câştigat… tu îţi dai seama câţi nu l-au dat în judecată pentru de- astea?… E plină curtea de la salvări de povești… Ultima, de exemplu: pe directorul medical… de altfel, unul dintre fricoşii din schemă care se mulțumesc cu situația, chiar cântându-i în strună… l-a băgat în comisia de disciplină care îl va judeca – fii antenă! – pentru că săptămâna trecută, plecat fiind la un concurs chinologic în Slovenia, dacă am reținut bine, l-a „rugat” să-l înlocuiască… Fraierul a făcut-o, dar a uitat să își treacă orele pe nu știu ce tabelul lu pește prăjit… Mai că n-are weekend nebifat ca participant la vreun concurs chinologic în țară și dincolo de granițe Don Roberto și mai că nu există țară căreia să nu-i fi dat note… nu-i așa?… în timpul mandatului său de director peste ambulanțe… În „contrapondere” se poate, însă, lăuda cu nu mai puțin  22.000 de ore suplimentare neplătite angajaților serviciului public pe care îl conduce… din clasa a IV-a!
  Hai, că nu mă pot abține să nu mai bag una… mie părându-mi-se cea mai amuzantă dintre toate: pe o Claudie de la PD-L… o Claudie și ea, pe acolo, șefă de partid de femei la Pecica, dacă mă-nțelegi, o dat-o Don Roberto afară „că fiindcă l-a pârât la partid pe fiul lu însuși ta-su”… băăă, fraaate, băăă… S-or linșat și-ntre ei, când o fost vorba să se arate cine-i șefu!… Îți dai seama ce tragedia lu proces-verbal o fost aici! :))
  Și de aia pleacă medicii buni… adevărați… din sistemul public de sănătate. Neuromedica, Franța, Germania și alte aspiratoare de oameni capabili pe care Don Roberto îi țâpă la coș…

  Ca într-un film cu o țară tristă, plină de tâmpiți, lui îi rămân bani necheltuiți de la buget!

  Don Roberto, șef de haită bine dresată, este un manager care i-a citit pe patriarhii comunismului Lenin, Marx și Engels, dar știe, de asemenea, și tabla împărțirii a economiei capitaliste de tip mafiot, așa încât, ca să simtă șeful-cu-ștampila cât e el de slugă credincioasă „Economisește din banii alocați, prin buget, angajaților… anul trecut a restituit 30% înapoi. Cât de penibil poți să fii – când tu știi că ai restanțe neplătite cu anii, angajări multe de făcut?!” – mai că se răstesc sursele la noi.

  „Face din asistent medical şofer şi din şofer, asistent medical – când vor muşchii lui! Pune medicii la volan!” –

  ne mai garantează o sursă că vine cu dovezi. „Ca să te angajezi șofer pe Ambulanță îți trebuiesc, conform cerințelor postului afișate pe site, Permis de conducere pentru sofer profesionist valabil pentru autovehicule din categoriile B si C și 3 ani vechime ca sofer ( conducator auto ) profesionist. Ei bine, cum poate să pună un medic specialist de ambulanță… un om care trebuie să fie foarte concentrat la ceea ce face… plus pregătirea lui… să țină și locul șoferului?! Cum poate o doctoriță să conducă dializații de la Sebiș la Ineu către Arad și, la Șiria, să intervină la un accident?!” – urlă oamenii… la cine să urle și ei?… la presă… că poate voi, ăștia de vi-s cu ascultatul problemelor bugetarilor sinceri, pentru că sunt aparatul vostru, care v-a pus acolo, sus, sunteți prea ocupați să vă arestați între voi.
  No… păi cum să nu poată?… rânjesc și io, sarcastic… Păi dacă o putut să scape basma curată din accidentul de la Intim… zis și „Accidentul de la Intim” – una dintre cele mai superbe mătrășiri cu conducător beat, înlocuit cu șofer treaz… după aia (thăă, normal!) dat afară șofer care ajutat la el… Dac-o putut-o pe asta, ce crezi că nu poate?

  D-aia… și nu numai d-aia… va urma.
  Când o să vă povestim și despre personajul Amalia… cășelușa-admin a lui Don Roberto și pe care Don Roberto însuși o binecuvântat-o cu nemuritoarele cuvinte: „Tu o să rămâi în locul meu când plec!”

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ce fain ai scriiis… Bag sama că ăștia toți sunt trăsniți în bilă de la spitale. Cine îi lasă în hal(at)ul ăsta să-și bată joc de angajați și pacienți? Cum ajung la cazuri – medic, asistentă, șofer dacă tekelul ăsta sârmos îi freacă până la ultimul neuron?! Mă mir că nu l-a pocnit până acum vreun medic/șofer sau vreo doctoriță/centralistă/asistentă/femeie de șters pe jos!
   Se cutremură Ambulanța, don Roberto fără pacienți și e grav. Pt dta. Așteptăm cu maxim interes povestea Amaliei care chiar dacă nu are iatac portocaliu ca aialaltă de dincolo de garduri, orișicât – are și ea o poveste cu acest buldog corcit din mai multe încrengături. Ce mai, o întreagă șeherezadă, spitalale arădene bașca cele din județ! Să le auzim, că p-ormă…

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.