Ambasadorul Sloveniei, în vizită la Arad: „Turismul dintre Slovenia şi România se va intensifica”

  de Special Arad | 28 May 2021, 7:06 PM | Știri Arad

  0

  Primarul municipiului Arad, Călin Bibarț, a primit vineri, 28 mai 2021, vizita de curtoazie a Excelenței Sale, Lea Stančič, Ambasadorul Sloveniei în România.

  În cadrul vizitei s-au discutat teme actuale, de interes major pentru ambele state. Doamna Ambasador Stančič ne-a asigurat de sprijinul acordat României pentru aderarea la spațiul Schengen, mai ales prin prisma faptului că Slovenia va prelua Președinția Consiliului UE începând cu 1 iulie 2021, iar relațiile externe și parteneriatul cu Balcanii de Vest și Estul Europei reprezintă unul dintre principalele puncte pe agenda de lucru.

  Primarul Bibarț şi doamna Ambasador Stančič au discutat despre investiția cu capital sloven care urmează a fi implementată la Zimand, în județul Arad. Este vorba despre o investiție în construcția de sere care va furniza răsaduri pentru piața românească.

  Am certitudinea că, după ridicarea restricțiilor, turismul dintre Slovenia şi România se va intensifica. În ceea ce priveşte intrarea României în spațiul Schengen, Slovenia oferă sprijin şi susținere în toate demersurile„, a declarat Ambasadorul Stančič.

  Suntem onorați de vizita doamnei Ambasador, Lea Stančič. Excelența Sa ne-a asigurat de cooperarea Sloveniei în ceea ce priveşte sectorul economic, turistic, dar şi diplomatic. Apreciez dialogul deschis şi plăcut avut cu doamna Ambasador. Aşteptăm cu mare interes următoarea întâlnire„, a declarat primarul Călin Bibarț la finele întâlnirii.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.