marþi, 23 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Ambasadorul Italiei, în vizită la UVVG

  de Special Arad | 3 mai 2022, 3:57 PM | Educaţie

  0

  Excelenţa Sa Alfredo Maria Durante Mangoni a luat pulsul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.

  Relaţiile excelente dintre Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad şi o serie de universităţi din Italia, precum şi cu parteneri antreprenoriali italieni, dar şi comunitatea puternică de studenţi din această ţară, l-au determinat pe Excelenţa Sa Alfredo Maria Durante Mangoni, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ambasadei Republicii Italiene în România, să efectueze o vizită la Universitatea arădeană. În periplul său în campusul universitar „Vasile Goldiş” şi la Institutul de Științe ale Vieții „Aurel Ardelean”, Excelenţa Sa a fost însoţit de Consulul Onorific al Italiei la Arad, Roberto Sperandio, dar şi de Președintele Maschio Gaspardo, Mirco Maschio, în calitate de partener antreprenorial al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.

  La întâlnirea avută cu conducerea Universităţii, decanii facultăţilor, Liga Studenţilor UVVG şi reprezentanţii studenţilor străini, s-au discutat oportunități de colaborare în diverse proiecte, ţinând cont şi de faptul că cea mai mare comunitate de studenți străini din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad este cea italiană, majoritatea studiind la programele de studii medicale.

  „Ne onorează vizita domnului ambasador al Italiei E.S. Alfredo Maria Durante Mangoni, în contextul în care avem foarte mulţi studenţi italieni şi o serie de parteneriate cu universităţi prestigioase şi numeroşi parteneri antreprenoriali din Italia. A fost o oportunitate de a consolida relaţiile existente şi de a pune bazele unor viitoare proiecte comune. Relaţiile Universităţii noastre cu Ambasada Italiei au fost de bună colaborare de-a lungul celor 32 de ani de existenţă, dovadă a deschiderii spre internaţionalizare şi a unui act academic de calitate, bazat pe performanţă. De asemenea, ne onorează şi vizita preşedintelui Maschio Gaspardo, dl Mirco Maschio, colaborator antreprenorial constant şi implicat în viaţa şi activitatea UVVG de peste zece ani” – a spus dna Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.