Ambasada Rusiei a primit cei 15 euro strânși la protestul organizat în capitală

  de - | 27 septembrie 2016, 8:01 PM | Naţional

  0

  Iniţiatorul evenimentului, jurnalistul Tiberiu Lovin, a fost primit în ambasadă de consilierul pentru probleme de presă al diplomatului rus la Bucureşti, care a acceptat suma strânsă de participanţi şi a transmis că o va dona pentru achiziţionarea sculpturii „Cuminţenia Pământului”.

  „A primit banii. A spus că îi va dona mai departe şi va publica chitanţa pe Facebook. Mi-a explicat că acei bani (100 de euro, n.r.) nu sunt, de fapt, ai ambasadei, ci ai funcţionarilor ambasadei şi că mâine vor publica o declaraţie pentru că el nu este bun vorbitor de limba română şi nu ar vrea să greşească”, a declarat jurnalistul la ieşirea din Ambasada Rusiei.

  El a adăugat că misiunea diplomatică va cere scuze pentru neînţelegere, întrucât nu a existat intenţia de a jigni românii. „Ei îşi vor cere scuze că noi nu am înţeles, că, de fapt, nu au vrut să ne jignească, ci, din contră, să refacem relaţiile şi să fie bine, să nu mai vorbim despre trecut, care a fost rău”, a adăugat Lovin, precizând că se aştepta ca la eveniment să nu participe foarte multe persoane.

  La rândul lui, Marius Bostan, fost ministru al Comunicaţiilor, prezent și el la protest, a declarat că gestul ambasadorului Rusiei nu îi face cinste nici lui şi nici cetăţenilor pe care îi reprezintă şi nu consideră că ruşii ar avea intenţia să jignească românii, scrie News.ro.

  „Este vorba despre modul în care a pus problema şi filmul produs ca o reacţie la o iniţiativă privată. Cred că e o greşeală a ambasadorului, o gafă, o aroganţă”, a spus fostul ministru.

  Alţi participanţi la eveniment s-au declarat, de asemenea, nemulţumiţi de spotul publicat de Ambasada Rusiei, cu menţiunea că nu suma donată este deranjantă.

  Unul dintre participanţi a ales să doneze marţi pentru că „mesajul ambasadei a fost denigrator” mai ales pentru familia lui, pentru că bunicul său a fost deportat în Siberia. El a menţionat că Federaţia Rusă ar trebui să se concentreze pe retrocedarea teritoriului şi patrimoniului, fără să mai amintească vreodată de ororile comise de URSS.

  sursa : digi24

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.