duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  InclusivAmatorism și campanie electorală pe bani publici – iată adevărata față a candidaturii Aradului la titlul de Capitală Culturală Europeană!

  de O. Peniță | 23 septembrie 2015, 10:44 AM | Administraţie | Recomandările editorilor

  1

  A venit timpul ca și Centrul Cultural Municipal Arad să-și dea arama pe față… De fapt, greșim… Acest „centru” nu este decât o altă față, dintre cele multe, pe care le are primarul Gheorghe Falcă, față pe care și-o dă cu pudră de câte ori îi dorește inimioara… sau are chef să-și schimbe look-ul. Așa încât… Centrul Cultural Municipal Arad nu există decât pentru Falcă, pentru campania electorală a lui Falcă și pentru „mușchii lui.” Punct. Nu contează cât costă pudra, contează că mușchii lui Tutankamon vor să o folosească…
  Să ne explicăm. Cât de risipitor cu banii publici poți fi, încât în momentul organizării manifestărilor pentru prezentarea candidaturii Aradului la titlul de Capitală Culturală Europeană, în 25 septembrie 2015, tu să chemi și să plătești cu destule mii de euro trupa IRIS (ca și cap de afiș)? Și să mai și pui pe afiș „Din nou împreună” – tocmai numele concertului pe care această trupă rock (dealtfel onorabilă și care ne-a încântat de atâtea ori) îl folosește în toate cele 14 concerte pe care le are în țară în această toamnă… Concerte, să fim bine înțeleși, pe care IRIS le suportă din banii de buzunar, cum ar veni… pe riscul lor, urmând să câștige din încasările de pe urma biletelor. E ca și cum ai plăti de două ori o campanie electorală: o dată din banii tăi (sanchi „ai tăi”, și ăia!), iar a doua oară din bani publici.
  Aradul… nu era inclus de IRIS în turneul național, pentru simplul fapt că, urmare unui vot pe facebook, orașul nostru s-a situat pe locul 20 în momentul în care a fost pusă întrebarea: „Doriți ca IRIS să concerteze în orașul dumneavoastră?”.
  În consecință… nu tu inventivitate, nu tu originalitate, nu tu gândire strategică, nu tu inteligență din partea administrației! În orice caz, nu una civică! Amatorism și foloase personale – asta-i caracteristica demersului edililor în privința „Capitalei Culturale Europene”!

  VEZI AICI ce manifestări sunt programate pentru 25 și 26 septembrie!

  UITE CUM ANUNȚĂ IRIS TURNEUL DE TOAMNĂ! La Arad îi plătește primarul, îi plătim noi toți… nu se cumpără bilet…

  Cristi Minculescu și Iris sunt “Din nou împreună”. Naționala de rock a României revine pe scenă în formula ce le-a adus dragostea a sute de mii de oameni, făcând astfel ca legenda Iris să se spună mai departe, în 14 orașe din România dar și la Chișinău.

  „Abia astept să vă salut pe fiecare în parte în turneul național pe care cei de la Sublime ni l-au propus și sper că ideea lor vine în întâmpinarea dorinței voastre. Voi ați dorit asta și ne puteți vedea și asculta Din Nou Împreună! E foarte reconfortant pentru mine să cânt din nou alături de o echipă de profesioniști desăvârșiți cum sunt Nelu Dumitrescu, Valter Popa, Boro și Relu Marin, să ducem împreuna mai departe numele de IRIS, ca pe o flacără întreținută numai de voi! Cu toții înțelegem acest turneu ca pe un nou început și vă asigurăm că vă vom dărui tot ce avem mai bun… cântece mai vechi și mai noi… și recunoștința noastră, pentru că fără voi nu am putea exista! Vă mulțumim că veți veni la concertul nostru!” – declară Cristi Minculescu.

  Turneul „Din nou împreună” va începe în data de 18 septembrie și va cuprinde 15 orașe, astfel:
  18.09 – Pitesti – Casa de Cultură a Sindicatelor
  20.09 – Timișoara – Sala Capitol
  21.09 – Craiova – Teatrul Marin Sorescu
  23.09 – Chișinău – Filarmonica
  25.09 – Sibiu – Casa de Cultură a Sindicatelor
  26.09 – Cluj Napoca – Casa de Cultură a Studenților
  28.09 – Suceava – Casa de Cultură a Sindicatelor
  29.09 – Iași – Casa de Cultură a Studenților
  30.09 – Bacău – Teatrul de Vară
  01.10 – Galați – Teatrul Muzical
  02.10 – Buzău – Casa de Cultură a Sindicatelor
  03.10 – Brașov – Sala Patria
  04.10 – Ploiești – Casa de Cultură a Sindicatelor
  12.10 – Constanța – Casa de Cultură a Sindicatelor
  15.10 – București – Sala Polivalentă

  Biletele pre-sale pot fi achiziționate până în data de 22 august la un preț special.
  Din data de 23 august pana in data de 8 octombrie, biletele pot fi achizionate la pretul normal, valabil fiecarei categorii.
  Din data de 9 octombrie pana in ziua concertului, biletele vor avea un pret mai mare.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.