Am primit drept la replică de la Amadeus… pardon, Amadeus Clinic SRL

  de Special Arad | 15 February 2023, 5:01 PM | Știri Arad | Topic special

  11

  Ne așteptam să primim un drept la replică de la Amadeus Clinic SR pentru că ne-am permis să publicăm: Sarmale, șnițele și papanași – probă eliminatorie pentru angajare la spitalul fantomă din Pecica – o investigație Special Arad

  L-am primit, dar recunoaștem că ne-a trebuit foarte multă răbdare să îl parcurgem. Iar pe alocuri ne-am și încurcat în… a înțelege. Redacția Special Arad nu a refuzat niciodată publicarea punctului de vedere al „subiecților” articolelor noastre. Având în vedere că acest drept la replică ne-a fost trimis în format pdf, am ales să îl inserăm în tabelul de mai jos, așa cum am mai făcut-o și cu alte ocazii.

  Despre ce scrie în rândurile de mai jos nu vrem să comentăm deloc, deși nu credem să existe foarte mulți amatori să citească întreg „cârnațul” de mai jos, care numai la interesul public nu face referire. În schimb, oferim un singur răspuns: nu o să eliminăm articolul din ziar și, mai mult, o să revenim asupra subiectului într-un articol viitor, mai ales că anumite organe au ceva de spus și de făcut în această…nu credem că greșim dacă spunem cauză.

  Așadar, succes celor care doresc să afle ce susține Amadeus Clinic SRL

  Redăm în întregime dreptul la replică primit pe adresa redacției:

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Am scris si in celalalt articol si revin si acum, încercați sa aflati ce parere au cei doi „mari” profesori universitari care l-au tinut in spate sin 2016 de cand a început rezidențiatul pe chirurgie generala, loc unde nu a fost prezent cel putin cat au fost stagiile de chirurgie adică 36 luni deloc. Cum a fost pontat si cine a semnat pontajul, si incet aflati multe! Intrebati cadrele medicale cand l-au vazyt pe acest zis doctor

   +12 voturi
   +1
   -1
  2. Domnul manager a avut un fel agresiv de a raspunde.am reusit (cu greu) sa parcurg intregul PDF si consider ca doar se scuza si atat. Am cautat degeaba vreo explicatie logica a faptului ca se cere la un interviu sa se aduca 3 feluri de mancare (diferite in functie de zile), si tot nu inteleg inca,cum cineva ar putea consuma mancarea adusa de potentialii angajati (persoane necunoscute). Ma intreb pentru un post de FEMEIE DE SERVICI, de ce acest pas,este eliminator? Meniul de atunci era ceva mai sofisticat si pentru o persoana care aplica la acest job,cred ca este un efort financiar sa procure toate alimentele necesare pepararii „meniului”. Asteptam din partea clinicii (care inca nu exista) un raspuns mult mai la subiect si fara victimizare.

   +4 voturi
   +1
   -1
   • @D – Sincer, vă felicit pentru puterea și răbdarea de a parcurge toată „tarlaua” de așa-zisă replică – în fapt, o doamnă/domnișoară avocat încearcă să ne țină o lecție de drept, amestecând de-a valma noțiuni de drept civil cu fantezii, încurcând pe alocuri oalele cu borcanele și sugerând că „Amadeus Clinics” ar avea niște drepturi desprinse cumva dintr-o lume de povești.
    Am așteptat și noi partea din „replică” privitoare la „meniul zilei”… Nici un cuvânt, nicio explicație juridico-fantastică. În schimb, pe pagina de facebook a respectivei „clinici”, unde a fost postată aceeași „replică”, în comentarii, apare și explicația. Evident, aceasta nu ma aparține doamnei/domnișoarei avocat, ci „clinicii”. Am copiat-o pentru dvs., după câteva momente necesare revenirii din uimire:
    „Amadeus Clinics – Cu tot respectul,privati fiind, putem sa stabilim orice criterii de selectie a viitorilor nostri parteneri,in limitele legale.Daca considerati ca nu va puteti plia pe solicitare, nu va obliga nimeni sa va prezentati la pre-interviu,cum de altfel, prezentarea la pre-interviu, nu inseamna obligativitatea dumneavoastra de a lucra cu noi, cum nici a noastra de a va angaja.Pe cale de consecinta, conducerea unitatii daca sunt toate posturile ocupate,sau considera ca nu sunteti potrivita pentru postul solicitat, isi rezerva dreptu de a va indruma spre alt post.Lesne de inteles ca ramane la latitudinea dumneavoastra daca sunteti de acord, sau nu.Toate detaliile le gasiti in prezenta postare”.

    Halucinant, nu?

    +6 voturi
    +1
    -1
  3. In primul rand, ‘notificarea’ e redactata cum e redactata, 90% lipsita de obiect, 11 pagini din care 10 inutile, aducerea in discutie a unor articole din drept care nu au de a face cu speta la propriu (ca ex. art 14 c.p.c) . Sunt total de acord ca anumite aspecte poate au fost prea critice la adresa lor insa nu am mai auzit sa ceri sa-ti aduca lumea de mancare ca sa te angajezi la ‘spital’. Adevarul mai trist e ca se simt ‘jigniti’ de propriile lor actiuni,nu ? Si nu inteleg de ce, pai daca asa procedati, de ce nu va mandriti cu asta ?

   Si din pacate, asta e un singur caz, posibil chiar minuscul fata de cate se intampla si exista in Romania.

   Sa ‘promoveze’ actiune in instanta domnu` consilier, nu ar fi rau sa mai ia si niste cursuri de drept inainte .

   P.S : la ultima foaie s-a terminat tusul ? Poate va solicita tusuri acuma in loc de mancare :)). Nu e amuzant ca e de plans cand vezi asemenea chestii .

   +2 voturi
   +1
   -1
   • @Danut – Am spus-o de mai multe ori că „dreptul la replică” sau „replica” nu înseamnă altceva decât un drept acordat oricui se simte nedreptățit de cele cuprinse într-un material de presă (tv, radio, scrisă), dar este un drept acordat in vederea rectificării, corectării inexactităților din material, nicidecun pentru a pretinde schimbarea unei atitudini editoriale – în acest caz, atitudine bazată pe date și fapte incontestabile. În această idee, chiar așteptam un răspuns la problema „meniului”, iar justificarea este absolut penibilă. Nici măcar o firmă privată nu are dreptul să ceară cuiva să aducă 3 feluri de mâncare pentru pre sau post interviu! Poate domnul doctor nu știe, deși cică ar fi făcut nu știu ce masterat în management!, dar sunt mulți ani de când și empatia și alte calități cerute pentru o asistentă medicală pot fi testate prin metode științifice de evaluare a inteligenței emoționale (EQ). Da, aveți dreptate, chiar este de plâns.
    Scuze pentru acest răspuns sau, mai degrabă, pentru că am răspuns aici, la postarea dvs., pentru care vă mulțumim. Și, desigur, vă mai așteptăm aici.

    +2 voturi
    +1
    -1
  4. Hmmm…
   Deci să citez: „Amadeus Clinics – Cu tot respectul,privati fiind, putem sa stabilim orice criterii de selectie a viitorilor nostri parteneri,in limitele legale.”
   .
   Concluzia, pe care eu o înțeleg, din această formulare este că (în mintea „avocătuței” care a conceput-o), este că NICI O CERINȚĂ NU POATE FI CONSIDERATĂ ABUZIVĂ , deci este legală, atât timp cât ea este consensuală cu canditatul(a) , iar ace(a)sta are peste 18 ani, pt că, deh…, ei sunt „privați”… 😲
   .
   Cu această ocazie o sfătuiesc pe „avocătuță” să aprofundeze mai mult din legislație, pt că așa cum și oferta de prostituție sau de munca „la negru” poate fi de comun-acord (adică cele doua părti nu recunosc că a fost prostituție sau muncă „la negru”, ci doar un „parteneriat consensual”), la fel și alte cerințe aberante, umilitoare, obținerea mascată de foloase necuvenite sau diverse constrângeri/solicitări, pt a testa limita de obediență a candidatului, etc. intră tot sub incidența Codului Penal ! 😡
   .
   PS: Aveți dreptate dle. Mărginean: HALUCINANT !!!

   +2 voturi
   +1
   -1
  5. In mintea lor o clinica privata nu e autorizata de cineva sa functioneze automat daca e privata nu raspunde in fata nimanui…ar trebui vazut cine su cum i a acordat acreditare mie imi par niste oameni rupti de realitate traiesc in lumea lor !

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.