Am venit la ștrandul din Arad să prind niște raze, în schimb am ajutat la prinderea unui hoț

  de Mihai Todoca | 3 august 2018, 2:25 PM | Recomandările editorilor | Strada

  6

  Nu credeam să ajung să scriu o știre ca aceasta, dar se pare că mi-a venit și mie rândul așa cum a pățit colegul meu, Andrei Fuliaș, atunci când a alergat după hoți pe străzile Aradului.

  Mă aflam pe ștrandul Neptun cu niște prieteni și m-am dus până la căsuță pentru a-mi lua laptopul de la încărcat cu intenția de a scrie un articol. În parcarea de la Pizza 5 Colțuri, cum o știu taximetriștiii, am observat un băiat care verifica ușile mașinilor parcate. La prima vedere, am crezut că e copilul cuiva și a fost trimis până la mașină pentru ceva. Asta până când am observat că a trecut la următoarea mașină parcată și a verificat și acesteia portierele. Atunci am început să bănuiesc că ceva nu este în regulă așa că l-am întrebat ce face. Mi-a spus că nimic. L-am întrebat dacă este mașina lui și mi-a spus că da. Observând că devine neliniștit, i-am spus apoi să îmi spună ce număr de înmatriculare are la mașină, moment în care a dat din umeri și a plecat. Când am ridicat telefonul să îi fac o poză, a luat-o la goană și nu am mai reușit să îl surprind.

  M-am îndreptat repede către poartă și l-am întrebat pe gardianul de acolo dacă are cum să anunțe Jandarmeria de la cealaltă intrare să îl oprească pe băiat. A spus că nu știe, dar domnișoara care vindea bilete a fost mult mai operativă, a pus mâna pe telefon și – după o convorbire scurtă cu directorul ștrandului – a apelat numărul unic de urgență 112.

  I-am lăsat numărul de telefon domnișoarei, să mă sune când ajunge Poliția, iar polițiștii nu s-au lăsat mult așteptați. Primii care au ajuns au fost agent șef Panda Cornel și David Constantin. Pe când am ajuns eu la poartă, aceștia au primit apel că băiatul fusese prins la parcarea din incinta ștrandului, vizavi de o sală de nunți. De fugit, nu puteam să fug, o tija care îmi ține oasele piciorului împreună nu mă lasă să fac asta prea bine, dar am ajuns într-un final și eu la ei.

  Băiatul nu părea să aibă mai mult de 14 ani și era destul de speriat… Sincer mi s-a făcut milă de el atunci când i-au pus cătușele… dar pe de altă parte poate gestul încătușării îl va speria îndeajuns de mult și își va da seama că nu acesta este drumul pe care trebuie să îl urmeze în viață.

  Polițiștii l-au băgat în mașină, l-au condus la locul faptei să le explice și el ce a făcut și cum, iar eu m-am întors la prietenii mei la ștrand. Pe căldura asta… merge apa din bazin!

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • Da..felicitări și din partea mea.
    Eu totuși nu aș fi fost atât de blândă și, l-aș fi urecheat puțin. Credeți că poliția poate să-i facă ceva?
    Polițisții arădeni își fac treaba…îi prind pe nemernicii ăștia, care îți sparg mașina să fure din ea, iar judecătorii îi lasă liberi.
    Și iar ajung pe străzi, liberi..la furat.
    Eu le-aș da o mamă de bătaie ca să se învețe minte.
    Știu că par rea…dar deja e plin de ei !

    +10 voturi
    +1
    -1
    • Nu, doamnă, nu păreți rea, păreți necivilizată… românu’ doar așa știe să educe. Cu bătaia. V-ar conveni sa o luați după cap la fiecare abateri de la civilizație? Apoi doamnă, nu judecătorii îi lasă liberi. Ci legea! Stiu asa va spune la tv…ca judecătorii “e” nașpa… O fac pt că au cui nu va supărați. Este mafie mult mai mare în spatele acestor nefericiți… ăia îi bat, dvs i-ați bate, Miliția duce in cătușe un minor…pt că ăla verifica ușile unor mașini…dacă avea bani amărâtu’ ăla lasă în fundul gol marii agenți.Da’ nu are doamnă așa că trebuie bătut…pt că altfel cum? …așa ne-a lăsat Dumnezo la nivelul secolului 19!

     --4 voturi
     +1
     -1
     • Eu necivilizată că spun realitatea?
      Cu respect, timate domn, poate aveti dreptatea dvs, insa acel copil…e “civilixat” că sparge mașini?
      A…să fiu de acord cu el și mulți alții ca el?
      Nu..domnule drag, eu l-aș urechea. Că legea , sau judecătorii…nu le face nimic.
      Pe principiul acesta ei îndrăznesc să nu fie “civilizați” și să spargă în continuare mașini..și case.
      Sunt curioasă, dacă ați fi fost dvs u ul dintre proprietarii unei mașini, dacă mă mai făceati necivilizată, că sunt revoltată a tot ce se întâmplă în Aradul “satul” ăsta amărât !

      +2 voturi
      +1
      -1
      • Doamnă…STATUL este incompetent.Atat! Romania este o corabie care ia apă prin toate încheieturile iar cei ce trebuie să o reprezinte sunt niste analfabeți. Din câte știu, Există centre de reeducare pt minori… mi se pare că avem 4 asemenea centre. Reeducare este utopic spus… atât le.pot face judecătorii…nu confundați. Nu poți căsăpi un prunc… mai ales pt ca acești amărâți sunt trimiși la furat de alții…acolo trebuie sa loviți, acolo statul trebuie să ia.masuri. Da’ la noi plouă…ne plouă în gură la cât suntem de inactivi și de băbălăi. Aceste bande au terorizat Europa…Romania fiind depășită pe toate fronturile asa că, ca de obicei plângem.Atat știm…și să.batem. Noi batem tot, neveste, prunci, animale, tot! E civilizație asta? Să fim serioși! Suntem maimuțe.
       Atât vreau să va spun că acesta este doar inceputul…acest fenomen a explodat și nimeni nu a făcut nimic…deci veti mai vedea tot mai des. Când o să vă treziți și să vă dați seama cine sunt vinovații va fi prea târziu.
       In încheiere va spun doar că am fost in situație…acu ceva vreme ni s-a “spart” casa. Știu deci. Ăia nu erau prunci… totuși

       PS: nu am vrut sa va jignesc…dar o nație care își bate copiii trebuie să trăiască în munți. Gândiți-va!

       0 voturi
       +1
       -1

  Scrie un comentariu

  5 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.