Am ajuns de râsul țării! Județul Arad percepe de acum „taxa pe ploaie”

  de Raluca Medeleanu | 26 July 2018, 12:35 PM | Administraţie

  4

  Până nu demult, în România era o zicală ironică, rostită pe buzele mulora: „mai puțin și o să ne pună taxă și pe ploaie”. Ei bine, iată că mai marii conducători ai județului nostru au luat-o ad literam, astfel că, începând de miercuri, 25 iulie, firmele arădene vor fi nevoite să plătească o nouă taxă: „taxa pe ploaie”.

  Hotărârea de Consiliu Județean votată în unanimitate ce prevede „Regulamentul serviciului de apă și canalizare” a pornit asemenea reacție în rândul lumii, că în scurt timp chiar și presa națională a început să râdă în hohote de noi. Asta, mai ales ținând cont că un proiect de lege care a fost adoptat joi, 5 iulie, de Camera Deputaților, dă dreptul cetățenilor să fie scutiți de plata apei de ploaie (numită și meteorică) pentru că primăriile au primit dreptul de a suspenda această taxă. Așadar, cetățenii scapă, dar firmele nu.

  Ia uitați, de exemplu, ce scrie stiripesurse.ro: „HALUCINANT – Județul din România în care s-a pus taxă pe apa de ploaie. Nu este o glumă, ci este o măsură adoptată în Consiliul Judeţean Arad, la cererea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Apă Canalizare judeţul Arad, aceeaşi asociaţie care a cerut şi instituirea unor amenzi pentru arădenii care intervin neconform pe reţelele de apă şi canalizare”.

  Trebuie totuși menționat că taxa nu se adresează persoanelor fizice, ci instituțiilor publice și firmelor din localitățile județului Arad care fac parte din Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Apă-Canal. Consilierii județeni au explicat că taxa va fi calculată pe baza datelor care vor fi înregistrate de Administraţia Naţională de Meteorologie, luându-se valorile medii ale precipitaţiilor din fiecare localitate.

  Pentru a obține totuși mai multe detalii despre această nouă prevedere din „Regulamentul serviciului de apă și canalizare” din Județul Arad, l-am contactat pe Adrian Tăședan, unul dintre directorii de la Compania de Apă. Acesta a explicat că „Regulamentul a fost adaptat legislației în vigoare, fiind excluse persoanele fizice”, iar pentru mai multe detalii am fost rugați să transmitem o adresă oficială către Compania de Apă, adresă la care ni se va răspunde „în timp util”. Așadar, așteptăm și noi și dumneavoastră răspunsul detaliat al celor de la Compania de Apă Arad.

  În loc de încheiere, spunem de pe acum: așteptăm taxa pe oxigen 😛

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Fiind obisnuiti cu salarii uriase, fara sa faca nimic prin birourile Companiei de Apă din Arad, in mintea lor nesimtita si plina de aroganta, trebuie inventate noi taxe halucinante, din care sa mai poata plati excursii in tari exotice cu amantele, care vor cat mai multe aventuri cu iahtul.

   Ar fi si cazul ca aradenii sa fie mai atenti cu cine voteaza, pentru ca acesti incompetenti atat in viata personala, cat si in cea publica, nu stiu altceva mai bun sa faca decat sa fure din banii oamenilor cinstiti si harnici. Trebuie trimisi imediat acasa, pentru ca au transformat Aradul intr-o ruina plina cu promisiuni utopice !

   +6 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.