marþi, 5 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Am aflat misterul pavării alveolelor pentru copaci de pe Bulevardul Revoluției

  de Mihai Todoca | 14 decembrie 2021, 10:51 AM | Strada | Topic special

  5

  În spațiul public au apărut mai multe postări cu alveole pentru copaci acoperite de pavele. Alveolele de pe Bulevardul Revoluției erau de mult timp fără copaci, aceștia uscându-se cu mult în urmă.

  Pe bună dreptate arădenii au întrebat de ce nu s-au plantat copaci în alveolele goale de atâta timp și s-a ales varianta pavării lor, într-o zonă care „plânge” după un pic de umbră, răcoare și o gură de oxigen într-una din cele mai aglomerate zone ale Aradului.

  După câteva telefoane, trei la număr, dintre care doar primarul Bibarț nu a dorit/putut să ne răspundă, am aflat de ce s-au pavat.

  Misterul a fost rezolvat de inginerul de la Rogera Timișoara, Felix Balaj: „Din nefericire acolo nu am mai putut planta arbori pentru că exact pe sub acele alveole trec niște conducte de apă caldă. În trecut au fost plantați copaci de către cei de la Universul Verde, dar aceștia s-au uscat. Au dat de beton la nici 30 de cm de nivelul solului… dar nu au anunțat, nu ne-au spus. De aceea am pavat alveolele respective, arborii nu ar rezista așa cum nu au rezistat nici în trecut”.

  Și totuși. Și totuși acum trei ani, cei care aveau firmele pe același bulevard au pornit o campanie #înflorimAradul, unde în alveolele respective au plantat flori. Considerăm că acele mici flori nu au nevoie de 30 de centimetri de sol pentru a rezista, însă tare ne e teamă că dacă s-ar planta… florile ar avea un dușman mult mai periculos: omul.

  Cum arătau alveolele acum trei ani, vezi AICI.

  Citește și : „Zmeul zmeilor” din Arad! Supărat pe florile de pe pasarela peste Mureș, a început să le smulgă

  „Să spuneți și că sunt oameni care le rup”, ne-a spus Alexandra acum trei ani, tânăra care am aflat ulterior că se face responsabilă de una dintre aceste mici și frumoase pete de culoare. „Azi dimineață am găsit una ruptă și aruncată mai încolo”.

  Acea campanie din nefericire nu a rezistat. Oare pavelele vor rezista?

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • Ai uitat stimabile că-i „…mare lucru” la ĂȘTIA, să facă bine de la început. De ce să facă bine … ODATĂ, …când pot face PROST de „n”ori(în principiu la infinit)?! Că doar nu-i întreabă nimeni de sănătate. Geaba scrie presa … că-i evidentă HOȚIA. Ideea de afacere este clară … SCUMP ȘI PROST, să facem și să refacem de câte ori este nevoie.

    +5 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.