sâmbãtã, 20 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Aly Abeid, șase etape de suspendare după ce l-a scuipat pe Aganovic

  de Lucian Dănilă | 8 decembrie 2022, 3:27 PM | Sport

  0

  Fotbalistul echipei UTA, Aly Abeid, jucător care evoluează și pentru echipa națională a Mauritaniei, a fost eliminat la partida din campionat contra celor de la Sepsi după ce l-a scuipat pe Aganovic.

  Sancționat pecuniar de club – încă nu știm cuantumul acestei sancțiuni -, Abeid a fost drastic sancționat și de cei din Comisia de Disciplină din cadrul FRF. Astfel, fundașul Bătrânei Doamne va urmări din tribune următoarele șase partide ale echipei arădene și suportă o amendă în valoare de 7.000 de lei.

  Primul meci de suspendare al lui Abeid este chiar cel din această seară contra echipei CS Mioveni din Cupa României. Celelalte jocuri la care va sta Aly Abeid sunt cu Universitatea Cluj, Rapid, FC U Craiova, CS Mioveni și Chindia Târgoviște.

  Sorin Botiș i-a transmis un mesaj ferm din partea clubului, i-a adus la cunoștință faptul că va fi sancționat pecuniar destul de drastic, din ce știu eu. La rândul meu, i-am spus că sunt foarte supărat pentru că un gest ca cel pe care l-a făcut el nu își are rostul și nici locul într-un vestiar în care mergem pe niște principii și valori certe. Conștientizează și el acest aspect, și-a cerut scuze, nu e o situație favorabilă pentru noi. Această suspendare vine într-un moment în care ne confruntăm cu probleme în acea zonă, pe acea poziție, iar el va rămâne acasă și are un program foarte clar stabilit pe care îl va urma împreună cu jucătorii care nu fac deplasarea cu echipa”, a declarat Gyuszi Balint, antrenorul formației arădene.

  UTA, clubul la care a strălucit legendarul Iosif Petschovski, cel care avea să dea și numele trofeului fair-play din fotbalul românesc, este cea mai indisciplinitaă echipă din Superliga în acest sezon. Gruparea arădeană a fost sancționată cu nu mai puțin de 9 (!) cartonașe roșii în actualul sezon din care au trecut doar 19 etape.

  Imediat după fluierul final al partidei cu Sepsi, Abeid s-a dus la vestiarul celor de la Sepsi pentru a/și cere scuze lui Aganovic. Cei doi s-au îmbrățișat și s-au împăcat, translator fiind Juan Bautista Cascini. Gestul era însă consumat, astfel că Abeid nu a scăpat de drastica pedeapsă.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.