Alte 2297 de persoane au fost admise pentru eliberarea condiționată datorită legii recursului compensatoriu

  de - | 19 decembrie 2017, 1:29 PM | Naţional

  0

  După 19 octombrie, data intrării în vigoare a Legii privind recursul compensatoriu, instanțele de judecată au admis liberarea condiționată a 2.297 de persoane. Acestea se adaugă celor 833 de persoane eliberate imediat după intrarea în vigoare a noilor prevederi, în cazul cărora s-a constatat îndeplinirea duratei pedepsei.

  „În perioada 19.10 – 17.12.2017, din unitățile subordonate Administrației Naționale a Penitenciarelor au fost puse în libertate, ca urmare a expirării duratei pedepsei în termen, prin acordarea beneficiilor compensatorii prevăzute de Legea 169/2017, 833 de persoane. De asemenea, a fost admisă, de către instanțele de judecată competente, liberarea condiționată pentru 2.297 de persoane”, precizează, printr-un comunicat de presă, Administrația Națională a Penitenciarelor.

  După eliberare, unii dintre beneficiarii prevederilor privind recursul compensatoriu au fost arestați preventiv pentru comiterea unor noi infracțiuni. Este, de exemplu, cazul unui bărbat din județul Gurgiu, condamnat pentru vătămare corporală gravă și viol, care a fost arestat preventiv și este urmărit penal pentru omor, pentru o faptă comisă la o lună de la punerea în libertate.

  Un alt caz este al unui bărbat condamnat pentru viol care a recidivat, la trei zile după ce a fost eliberat din închisoare în baza legii recursului compensatoriu. A agresat sexual şi a tâlhărit o tânără în sectorul doi din Bucureşti.

  În baza recursului compensatoriu, a fost eliberat condiționat și ex-parlamentarul Dan Diaconescu, după ce a efectuat aproape 3 ani din pedeapsa de 5 ani și 6 luni de închisoare pentru șantaj.

  O statistică publicată de ANP la scurt timp după intrarea în vigoare a legii arăta că dintre deținuții eliberați ca urmare a recursului compensatoriu cei mai mulți fuseseră condamnați pentru furt calificat, tâlhărie, viol și omor.

  sursa: digi24

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.