vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Update Alin Văcean e istorie la Filarmonica din Arad! A fost demis în această dimineață

  Știri Arad. Consilierii locali au votat „pentru” demiterea lui Alin Văcean din funcția de director al Filarmonicii din Arad. A fost un vot secret în urma căruia pentru demitere au votat 18 consilieri, iar unul a fost împotrivă.

  Îi plăcea să spună că a fost, îl citez, „cel mai tânăr director de Filarmonică din România”. Rămânem oarecum pe ideea lui și spunem că Alin Văcean a devenit astăzi cel mai tânăr director al unei Filarmonici din România care a fost demis.

  Au fost cinci ani plini de scandaluri, de discuții – fie în mediul online, fie chiar în discuțiile cu angajații instituției – suburbane, Alin fiind deja celebru pentru invectivele cu care se adresa celor care îl contestau.

  Văcean cu siguranță va face contestație la această decizie a Consiliului Local Municipal, dar până atunci angajații Filarmonicii și publicul meloman sperăm să aibă parte de liniște.

  Interimatul la conducerea Filarmonicii va fi asigurat de Doru Orban, acesta primind din partea consilierilor 16 voturi „pentru” și trei „împotrivă”.

  PS: A fost cel mai „cuminte” articol pe care l-am scris vreodată despre acest personaj care a dus în derizoriu imaginea culturii arădene și a Filarmonicii din Arad ;).

  Succes, Alin, în următoarele activități!

   

  UPDATE

  Ce scrie în proiectul de hotărâre care face referire la încetarea contractului de management?

  În proiectul de hotărâre privind încetarea contractului de management se menționează că „Alin Văcean, manager al Filarmonicii de Stat,  începând cu data de 1 octombrie 2014, prin conduita sa repetată, a vădit numeroase atitudini, comportamente contrare expectativelor de înaltă ţinută profesională pe care Consiliul Local al Municipiului Arad, Primăria Municipiului Arad, mass-media locală/naţională şi publicul meloman le au de la acesta.

  A  menţinut o relaţie tensionată cu mass-media locală, de multe ori apărând articole-pamflet privitoare la dumnealui (drept feed-back) şi la modul defectuos în care înţelege să se raporteze la  presă, programele, obiectivele culturale girate de Consiliul Local prin intermediul Filarmonicii nefiind promovate adecvat de presă din cauza tensiunilor create de manager. (…)

  Angajaţilor Filarmonicii, în speţă, celor care îl contestă, le-a  transmis pe toate căile,  mesaje extrem de jignitoare,  proferând insulte, calomnii şi ameninţări, într-un limbaj agresiv şi extrem de nepoliticos. (…)

  Văcean a ignorat sfaturile consilierilor locali şi ale altor responsabili din administraţie atunci când s-a pus problema concedierii unor angajaţi, inclusiv a celor doi lideri de sindicat incomozi; pentru faptele considerate ca fiind încălcări de regulamente, respectivii angajaţi  puteau fi sancţionaţi cu sancţiuni adecvate, proporţionale cu gravitatea faptei lor, şi nu cu concedierea.

  Văcean a dispus drastic  măsura concedierii, dovedind astfel şi gestiune imprudentă“, scrie în proiectul de hotărâre aprobat, marți, de consilierii locali.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Dar acum sper că nu mai scrieți despre acest ZERO BARAT!

   Nu-l mai faceți „vedetă”, ca după cum comunică pe FB nu sânt buni, nici el nici frasu decat să spele veceurile de la pușcărie. Să ne mai scrieți de Văceni, când le bat la ușă cei de la DNA, sau mascații.

   +12 voturi
   +1
   -1
  2. … nu se pleaca asa si gata.Unul ca asta da toti banii incasati inapoi Statului, inclusiv valorile primelor si deplasarilor + o amenda de 3 ori cat toata suma ce trebuie restituita.Doar ca la noi legislatia si justitia e in aer.Poate oricine sa faca orice si sa fure oricat, poate sa denigreze si sa faca de ras orice institutie, apoi doar pleaca, uite asa, simplu.Nu e bine domnilor, nu este onest, e un fel de injuratura urata si un scuipat in fata noastra, a cetatenilor care l-am platit.Ca de aia suntem si f…ti si cu banii luati, doar ca nu vrem sa intelegem si uitam repede orice.Asa-i romanul, mai iertator, ca sa nu zic altfel.

   +8 voturi
   +1
   -1
  3. Pacat de cei 5 ani pierduti ! De fapt noi aradenii ar trebui sa ne obisnuim incet cu notiunea anilor pierduti degeaba. Unii cred ca traiesc 1000 de ani si pana la urma ce conteaza 5, 10 ,12 sau 25 de ani pierduti ?
   Dar copii nostri cresc si le lasam un oras jalnic in urma si la un moment dat ne vor intreba, dar voi chiar nu ati facut nimic atatia ani ? Cum a ti lasat si a ti permis sa se ajunga intr-un asemnea hal ? Si raspunsul nostru va fi unul pe masura…..jalnic

   +10 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.