Alin Olteanu: Patimile și decăderea lui „Tutankamon”. Falcă se clatină…

  de Alin Olteanu | 27 May 2014, 12:03 PM | Opinii | Recomandările editorilor

  7

  Puteam să jur că președintele PDL Arad nu-și va asuma rezultatul alegerilor europarlamentare ca pe o înfrângere. Și așa a și făcut… A spus că dreapta a câștigat în Arad – de parcă el ar fi liderul acesteia! -, a spus că PDL a descoperit un politician, Iustin Cionca – aruncând, astfel, subtil, rezultatul slab în alegeri, cele 20 de procente aproape ridicole, pe umerii acestuia!-, a spus că parteneriatul de dreapta a avut câștig de cauză în Arad – de fapt, un subterfugiu pentru a ascunde dezastruosul rezultat obținut de PDL- de parcă el, Falcă, ar fi recunoscut vreodată că există o astfel de uniune!

  Falcă nu face decât ce a făcut aproape întotdeauna – și asta o știu doar cei care i-au analizat cu atenție mișcările, nu cei care-i sorb cuvintele și îi curăță costumul de scame. Falcă nu-și asumă nimic. Decât, și exclusiv, victoriile. În rest, încearcă să manipuleze adevărul, să le indice tuturor ce anume trebuie să priceapă și să „înghită”. Să se enerveze când arădenii îi arată că nu mai sunt atât de convinși de capacitatea „Tutankamon-ului”, să se laude cu orice, să dea lecții tuturor, să ascundă de ochii mulțimii adevăratele sale intenții… și multe altele… vecine și prietene cu trăsăturile unui dictator.

  Oare președintele pedeliștilor arădeni n-ar fi trebuit să iasă în fața oamenilor și să-și asume un eșec răsunător, să explice chiar el care ar putea fi cauzele pentru care PSD a câștigat în fața PDL, prima dată după 14 ani? N-ar fi trebuit ca Gheorghe Falcă să ceară demisia președintelui organizației municipale a PDL, Geanina Pistru, și să facă și el același lucru, din cauza rezultatelor slabe? (Măcar de formă, dacă nu de fond!) N-ar fi fost nevoie ca Gheorghe Falcă să iasă și să spună cu voce tare că e îngrijorat că arădenii încep să-l perceapă ca pe un ins care și-a cam terminat benzina? N-ar fi fost, din nou, nevoie ca același Falcă să ia poziție oficială și să spună că-și recunoaște greșelile făcute?…
  Dar, acesta e Falcă… Și, apropo de apucăturile sale și de discursul lui public: cum să ai autoritate politică fie și în fața propriilor colegi de echipă când tu afirmi, cu gura ta, în direct pe o televiziune națională, că „în România nu există decât un partid, PSD – restul sunt cluburi!” (cum a făcut-o aseară, pe B1 TV)?! Și asta după ce Victor Ponta a spălat cu tine pe jos, în propria ta sufragerie (joi, la Casa Sindicatelor)… Sau să se pună de-o auto-ofertă?…

  În politica românească onoarea e ceva ce lipsește aproape cu desăvârșire. Și, cred, tocmai onoarea îi lipsește acum lui Gheorghe Falcă. Pentru că, dacă o avea, recunoștea în fața tuturor că o mare parte din vina pentru rezultatul slab al partidului pe care-l conduce i se datorează. Da, i se datorează lui, aroganței sale, o aroganță care nu ar mai trebui să existe la un om care a câștigat în urmă nu cu mulți ani, Primăria Aradului, cu aproape 70 de procente, și care a ajuns acum să se laude cu doar 20 la sută…

  Iar dacă amintim cum s-a lăudat Gheorghe Falcă acum, la finalul europarlamentarelor din 2014, și cum ne-a acuzat pe toți arădenii, în 2012, sugerând că suntem proști și nesimțiți că nu i-am dat votul decât în proporție de 36 la sută, nu mai e nevoie să demonstrăm nimic.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. PDL-ul a pierdut datorita bătăii de joc la adresa românilor cât au fost la guvernare. Valabil și la Arad că și aici au avut mulți parte de bătaia de joc a PDL-ului. Poate după aceste rezultate le vine mintea la cap și să nu mai taie pensii și salarii, să închidă școli și spitale, să impoziteze abuziv si neconstitutional pensiile mici doar ca să aibe o anumită persoană (coana Udrea) bani cu nemiluita pentru proiecte fără sens. În vremuri de criză când ceri românilor să strângă cureaua nu cheltui bani pe telegondole pe munte unde nu se afla partii de schi și nici perspective nu sunt, pe bazine de înot care stau dupa aia ferecate ca nu au apă și personal, pe terenuri de fotbal și parcuri și părculețe prin sate. Astea nu sunt prioritați în vremuri de criză. Și ei recunosc că au greșit doar că le este rușine să o spună. Dar, desigur, cu aceste mari proiecte enumerate s-au îmbogățit o grămadă de PDL-iști. Ce mai conta că românii mor de foame și nu au medicamente. Ei să aibe buzunarele pline. Și le-au umplut fără jenă. De aia i-au taxat și îi vor mai taxa românii.

   0 voturi
   +1
   -1
  2. Da, Alin, dar adevarul este ca a castigat PSD-ul pe mana lui Falca si a PDL-ului, nu pentru ca PSD-ul ar fi avut prin reprezentantii sai locali vreun merit !
   Daca Falca a fost vreodata dorit si apreciat de aradeni,acum stim, nu mai e, dar Maduta si brelocul Caprar nu vor fi doriti si cu atat mai putin apreciati vreodata ! Ai auzit de proverbul „Daca esti broasca si vrei sa devii elefant s-ar putea sa plesnesti!” ? Ti-as sugera sa faci un articol cu acest titlu si sa constatam impreuna luand la rand toti politicienii aradeni si sustinutii acestora pe diferite posturi,cati se vor plia pe acest proverb, bineinteles, incercand sa privim in viitor!
   Sa nu cumva sa ajungem, de fapt, e cutuma deja in Romania,sa plangem dupa raul ce-a fost !

   0 voturi
   +1
   -1
  3. Campania PDL pentru aceste alegeri NU A EXISTAT in judetul Arad. In toata tara afisele de campanie (ale PDL) au aratat diferit de cele care i-au promovat pe Falca si Conca in judetul Arad.
   Mesajul PDL a fost „Europa in casa ta!” – mesaj care nu a fost promovat in judetul Arad de catre echipa Falca. De ce?
   Pentru ca Falca ca un dictator s-a promovat pe el insusi si a vrut sa demonstreze ca el este un „brand” politic actualmente al PMP.
   La inceputul campaniei desi afisele contineau sigla PDL, culorile folosite de catre Falca ersau ale PMP (Verde-Albastru). Ulterior afisele au fost refacute pe albastru (am fotografii si flayere ca dovada).
   Concluzia – in Arad nu a votat electoratul PDL ci electoratul lui Falca, iar acesta mai este dorit doar 20%, fata de 70%, odinioara, dintre electori.
   Falca pierdut incredrea membrilor PDL (scorul PDL in judetul Arad a fost de 24% si in municipiu a fost doar de 20%) – a avut noroc de primarii PDL din judet care mai au inca credibilitate in organizatiile lor.
   La urmatoarele alegeri Falca va PIERDE functia de primar. Prea putini mai cred in el.

   0 voturi
   +1
   -1
  4. George T – vorbesti niste prostii cat casa! Care primari au ajutat PDL, aia care au pierdut alegerile la ei acasa, de ex la Sicula? Si daca ai avea un pic de minte ai sti ca Falca a fost candidat si era normal sa apara pe afise (dar Ponta al tau ce cauta pe afise?)

   0 voturi
   +1
   -1
  5. Alin –
   multzumesc pentru gratitudinea de care dai dovada.
   1. afisele PDL din toata tara nu l-au avut in prim plan pe Falca, au fost Stolojan, Macovei si parca am vazut si ceva cu Traian Ungureanu.
   2. In Arad nu am vazut nici un afis al PDL-ului identic (in forma si fond) cu cele aisate in Timis, Iasi, Cluj, etc. au fost afise PDL cu FALCA si cu Cionca.
   3. Culorile folosite de afisele lui Falca au fost 9albastru/verde si albastru/alb) iar culorarea folosita de PDL in restul tarii a fost cea ale partidului (PDL), anume portocaliu.
   4. te rog sa-mi explici: daca PDL a avut 20% in Municipiul Arad si 24% pe Judetul Arad cum a fostobtinuta aceasta medie?
   5. Eu propun urmatoarea ponderare functie de populatzie (nu am inca datele pe fiecare Sectie de Vot)
   20% Mun. Arad la 1/3 din Total Judet Populatzie + 26% (Jud (Arad – Mun Arad) la 2/3 = 24%) Deci te rog sa-mi explici daca in Mun Arad PDL a avut 20% si media pentru restul judetului e de 26% si mai iau in calcul ce spui tu Sicula inseamna ca PDL a avut in unele comune din judet mult peste 26%.

   cu simpatie,
   George T

   P.S. promit ca atunci cand voi avea datele finale pt fiecare Sectie de Vot vom analiza impreuna datele si vom trage concluziile (la o ciorba si un pahar de vin la Laser)

   0 voturi
   +1
   -1
  6. Domnule georgel! Nu din cauza culorilor schimbate a pierdut gheorghe falcă ci din cauza lui și a partidului pe care îl reprezintă. E de înțeles că domnul primar ”a făcut treabă”. Da. Chiar prea mmmult. Mmmai mmmult (decât trebuia) pt el! Mai avem o venă din neamul nostru dac defect de prea multă răbdare. Deci nu ne plictisim una cu două de un dictator, doar ai văzut! L-am împușcat după un sfert de secol!; sau de un pașnic bătrânel fesenist (și ăsta ne-a mâncat un deceniu din avântul postrevoluționar); i-am lăsat pe năstase și a sa mătușă să fure până s-a plictisit adrian însuși de libertate și a zis așa: dacă nu mă-ncarcerați un pic să mai schimb aeru, mă împușc! No! L-am avut pe cuza sub forma țapului cu cheia, pe rațiu săracu și-al său papion, câmpeanu cu rârâitu-i franțuzit, l-am răbdat și pe traian în toate funcțiile posibile! L-am răbdat și pe multflămândul falcă… Dar ho! Ajunge cu falcă și procentele, culorile, sloganul, verde-nrourat cu tot! Înapoi la procesele oprite de mateuțul neconstituționalității! Personal nu-l mai vreau demult! Acum însă nu vreau decât să nu-l mai văd și aud în arad! Să plece-nportocaliul în care s-a înecat! Să plece dar să rămână casele! Sunt așa de multe că gură/peșteră ăsta ne lasă fără un cartier dac-ar fi să le ia! Așa că, georgel – în giulgiu portocaliu cu el și cu verde-nrourat, afară, marș!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.