Alin Olteanu: Fără barosan în spate, depozitul-fantomă de pe Câmpul liniștii n-ar fi existat

  de Alin Olteanu | 22 April 2014, 11:05 AM | Opinii | Recomandările editorilor

  1

  Alimentarea populației cu produse expirate trebuie considerată o crimă și pedepsită ca atare. N-am spus-o noi, au spus-o alții… De aceea nu putem să nu fim de acord cu Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Arad, care a „executat” în Vinerea Mare  – așa cum ați putut citi pe Special Arad – aproape toți chiriașii depozitului de legume-fructe din Arad – situat pe Câmpul liniștii. Motivele? Multe… De la evaziune fiscală la comercializarea alimentelor fără certificate de producător, de la calitate proastă la marfă de contrabandă și altele… și altele…

  Trebuie să recunoaștem că nici noi n-am auzit până săptămâna trecută despre existența acestui depozit. Nici măcar n-am bănuit că se pot găsi undeva în Arad, în același loc, atât de multe fapte contrare legii. Puși în fața faptului împlinit… a trebuit să fim de acord încă o dată cu celebra frază: „Aradul este un oraș liniștit dar nu pentru că nu se întâmplă nimic, ci pentru că multe sunt ascunse și protejate…”

  Faptul că unul dintre polițiștii de la IPJ a recunoscut neoficial că n-a mai călcat niciodată în incinta acestui depozit – nici măcar să cumpere! – spune multe! Finanțe, Poliție, Gardă Financiară sau cum îi spune acum, Protecția Consumatorului și ce instituții de acest gen mai există în Arad nu aveau voie să nu facă controale măcar o dată la acest depozit. Iar dacă au făcut-o vreodată, atunci cu siguranță au făcut-o de mântuială (interesată sau nu, e un alt aspect…) pentru că altfel n-am mai fi puși acum în situația de a găsi atâtea ilegalități într-o singură zi, în același loc.

  Concluzia nu poate fi decât una singură. Fără „spate”, această afacere n-ar fi putut exista în plin Arad. Cum n-ar putea exista nici în alte locații din județ. Cineva, aflat undeva sus, cu putere și funcții importante, timp de ani buni, a ocrotit întreaga activitate a en-gros-iștilor de pe Câmpul liniștii. Și acel cineva, probabil, la această oră, ori râde liniștit că n-a fost descoperit, ori încearcă să-și șteargă urmele.

  De urmărit.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.