Alin, copil frumos, mai facem o minune? Este pentru Iris, o splendoare de fetiță care la 2 ani luptă pentru propria-i viață (Foto)

  Ce repede a trecut un an. Se întâmpla la începutul lunii septembrie, anul trecut, în prima și a doua zi ale lunii. Ce am văzut atunci la Orizont Restaurant-Caffe din Micălaca mi-a rămas și acum pe retină și în suflet. Sute de oameni s-au mobilizat pentru a-l ajuta pe Alin Palagea, copilul de numai trei ani care se afla internat în Clinica Bambino Gessu din Roma împreună cu mama lui, Corina și cu tatăl, Dorel.

  Acasă, unchiul Alex și mătușa Alina au creat un eveniment emoționant, un maraton de tuns, coafat, de manichiură și cosmetică, un eveniment desfășurat pe parcursul a două zile în care toți banii strânși au fost donați pentru sănătatea lui Alin. Și s-au strâns 9.000 de euro, o sumă imensă în numai două zile!

  Acum un an, Corina plângea de emoții. Era la Roma și greu îi venea să creadă ce amploare a luat evenimentul organizat pentru copilul ei atât de drag. Acum, Corina și Dorel, părinții lui Alin, cred și pot să meargă mai departe. Alin este bine, este un copil frumos, se joacă, zburdă, zâmbește și vorbește, își strânge în brațe părinții. Corina vrea acum să dea mai departe ajutorul pe care l-a primit la rândul ei pentru Alin.

  „Vom organiza un nou maraton de tuns și coafat. Va fi chiar de ziua lui Alin, copilul meu care la 1 septembrie împlinește 4 ani. Acum, banii pe care îi vom strânge îi vom da mai departe pentru micuța Iris, o fetiță de numai doi ani care se află internată la Clinica Bambino Gesu din Roma”, ne spune Corina Palage.

  O ve avea alături pe sora ei Alina Stănescu, și ea hairstylist, pe Monica Igreț de la „New Look”, pe cumnatul ei Alex Stănescu de la Beauty Line, pe Patrick Dobrei, pe Eric Cizmașiu de la „Harmony” și pe Mihaela „Mimi” Giurgiu de la salonul care printr-o coincidență poartă chiar numele fetiței, „Irisz” (cu z de la final, de data asta).

  Ca și anul trecut, lista rămâne deschisă pentru cei care vor să mai participe.

  FOTO: Alin Palage, alături de mama lui, Corina și de mătușa Alina Stănescu

  Cine este Iris Bratoșin?

  Iris s-a născut cu o tumoră de aproximativ 10 cm pe coapsa stangă. Dupa două diagnostice greșite, a ajuns la Roma, la Clinica Bambino Gessu, unde diagnosticul este de sarcom nediferențiat. A suferit două interventii chirurgicale în Romania și una în Italia. De la 4 luni a început chimioterapia în Italia, pe care a terminat-o la 1 an și 6 luni. Pentru că celulele canceroase au devenit rezistente la chimioterapie, a fost nevoie de o interventie la New York, radiochirurgie stereotactică, pentru a arde cele 12 metastaze cerebrale.

  Momentan, starea ei este ameliorată, este tot la Roma, pentru că acolo se simte în sigurantă ea șipărinți ei. Iris a reușit  să câștige puțin timp în fața acestei boli crunte, cancerul, iar acum mama și tatăl ei luptă din răsputeri pentru a-și salva „floricica”, cum îi spun ei fetiței cu nume de floare.

  „La data de 7 iunie s-a născut practic a doua oară cu ajutorul unui transplant de măduvă, care, sperăm noi, sa îi fi oferit viață frumoasă și sănătoasa pe care fiecare părinte și-o dorește pentru copilul lui”, spune mama lui Iris.

  FOTO: Iris și familia ei nu își doresc altceva decât sănătate și șansa la o viață normală

  Maratonul de tuns și coafat va începe sâmbătă dimineață de la ora 8 și se termină seara la Orizont Restaurant-Caffe din Micălaca.

  Haideți să mai facem o minune!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.