miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Algele lacului de la Pădurice își așteaptă monumentul…

  de Raluca Medeleanu | 5 septembrie 2014, 10:57 AM | Administraţie | Strada

  0

  Oricât încearcă administrația orașului să scape de ele, un lucru e cert: algele au luat exemplul bravilor soldați ai Detașamentului Păuliș, spunând categoric oricărei forme de curățare a lacului: „Pe aici nu se trece!”.

  Au tot încercat, de-a lungul timpului, să curețe lacul de la Pădurice, însă orice soluție s-a dovedit ca fiind una temporară. Algele au revenit. Și au revenit. Și au revenit… Iar de data aceasta, au scăpat complet de sub control. De spaimă, pentru câteva săptămâni au fost lăsate în pace. Au câștigat. Lacul a rămas neatins de mâna omului, iar ele și-au continuat existența în pace și liniște, dezvoltându-se în cel mai sănătos mod posibil…

  Dar ambiția omului nu are limite! Astăzi, în jurul orei 9:00, trei eroi de la Gospodăria Comunală s-au urcat pe o plută, echipați cu bețe, și au pornit la luptă contra forței dezlănțuite ale bestiilor vegetale…

  E posibil ca, de data aceasta, bătălia să o fi câștigat omul, însă războiul nu s-a sfârșit, iar algele amenință în continuare că vor reveni. În urma discuției cu una dintre ele, am aflat și motivul șederii lor pe lac. Vor, cu orice preț, să vadă cu propriii lor ochi (sau, mă rog, senzori…) momentul în care va sosi din China mult așteptatul Monument al Marii Uniri.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.