marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Alexandra Natalia Tudorescu, elevă la „Moise Nicoară”, a câștigat marele premiu la Shakespeare School Essay Competition 2018

  de Alin Olteanu | 7 iunie 2018, 9:41 AM | Educaţie | Recomandările editorilor

  0

  Cel mai mare concurs naţional de creaţie în limba engleză, Shakespeare School Essay Competition, şi-a desemnat şi premiat câştigătorii celei de-a X-a ediţii: 29 de tineri au reușit să convingă juriul că sunt cei mai buni, din ţară, la limba engleză!

  Cum spuneam și în titlul acestui articol, arădeanca Alexandra Tudorescu, în vârstă de 17 ani, elevă în clasa a XI-a a Colegiului Naţional „Moise Nicoară”, coordonată de prof.dr. Vanda Stan, a câștigat locul I la categoria 15-19 ani.

  Festivitatea de premiere a avut loc luni, 4 iunie, la Sala ArCub Gabroveni din Bucureşti. AICI – lista câștigătorilor.

  Anul acesta evenimentul a avut şi un caracter aniversar: Shakespeare School Essay Competition a împlinit 10 ani. În marea finală au ajuns 29 de elevi de gimnaziu şi liceu din Bucureşti şi din judeţele Arad, Argeş, Braşov, Girgiu, Galaţi, Hunedoara, Ialomiţa, Succeava, Constanţa, Prahova, Râmnicu Vâlcea, Targu Mureş, Timiş, Vaslui (în total au participat peste 4000 de copii).

  „Mărturisim că am rămas surprinşi în mod plăcut de maturitatea abordării temei – „Message to my Future Self”, cu atât mai mult cu cât sfaturile „din viitor” vin din partea unor tineri aflaţi la început de drum, fără experienţă de viaţă. Toate cele 29 de eseuri finaliste ne-au impresionat prin povestea lor, prin modul de exprimare şi prin maniera optimistă în care tinerii autori au ales să trateze subiectul” a declarat la finalul concursului Adriana Alionte, vicepreşedinte al Asociaţiei Shakespeare School pentru Educaţie.

  Doamnei profesoare Vanda Stan, aceeași Adriana Alionte i-a oferit un Certificat de Excelență, cu următoarea motivație: „Vă felicitam pentru performanțele și rezultatele obținute în urma coordonării și îndrumării elevei dumneavoastră, Alexandra Tudorescu, premiată în cadrul concursului național de creație în limba engleză Shakespeare School Essay Competition, ediția 2018. Ne face mare placere sa va oferim un Certificat de Excelenta pe care il gasiti atasat acestui mail. Cea de-a X-a editie a competitiei s-a bucurat de un mare succes!De aceea, aceasta scrisoare va este adresata din partea intregii echipe a Asociatiei Shakespeare School pentru Educatie. Apreciem implicarea dumneavoastra si va multumim pentru sprijinul acordat demersului nostru care are drept scop promovarea creativitatii in limba engleza a tinerilor. Vă dorim o vară frumoasă și sperăm să participați și la următoarea ediție Shakespeare School Essay Competition, în calitate de profesor îndrumător, cu un număr cât mai mare de elevi!”.

  Toţi premiaţii au primit, pe lângă diplome şi medalii, cursuri de limba engleză la Shakespeare School, taxe de înscriere la examene Cambridge, cărți, smartwatches, vouchere cadou şi alte surprize.

  La eveniment a fost prezentă, în calitate de invitat special şi Irina Alionte – preşedintele Asociaţiei Shakespeare School pentru Educaţie, antreprenor de succes, fondatoare Bodyshape Transformation Centre şi speaker motivaţional.

  Parteneri media: Radio România Cultural, Radio Romania Actualitati, Bucuresti FM – parteneri principali, Radio Itsy Bitsy,  România Pozitivă, edu-news.ro, Ştiri pentru Copii, SfatulParintilor.ro, Edumanager.ro, SuntParinte.ro, ExamenulTau.ro, SpecialArad, Newsar.ro

  Parteneri educaționali: Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Federatia VOLUM, Bucharest English Teachers’ Association – BETA, Romanian Association of Teachers of English – RATE.

  Sponsori: ARCUB, British Council, Cărtureşti, Fischer International, OKKadou, Koh-I-Noor, Apple Dent.

  Asociaţia Shakespeare School pentru Educaţie, fondată în anul 2011, este o organizaţie nonprofit ce are ca misiune sprijinirea tinerilor talentaţi să îşi urmeze pasiunile prin perfecţionarea limbii engleze şi ajutarea copiilor cu oportunităţi reduse să se dezvolte şi să înveţe limba engleză. Printre proiectele Asociaţiei se numără burse de studiu pentru aprofundarea limbii engleze, concursuri de creaţie având ca premii şcoli de vară în Marea Britanie, campanii în licee privind certificările internaţionale cât şi cursuri de engleză predate de peste 200 de voluntari copiilor din cele 30 de centre sociale partenere din Bucureşti şi alte oraşe ale ţării. Asociaţia promovează dezvoltarea tinerilor într-un mediu armonios, organizând şi ateliere de educaţie pentru părinţi.

  Concursul Shakespeare School Essay Competition este unul dintre proiectele prin care Asociaţia Shakespeare School pentru Educaţie îşi propune să stimuleze gândirea creativă şi să motiveze tinerii din întreaga ţară să îşi perfecţioneze cunoştinţele de limba engleză. Motto-ul asociaţiei este “Limba engleză deschide oportunităţi” pentru că stăpânirea unei limbi de circulaţie internaţională poate face diferenţa în viitorul tinerilor, facilitându-le accesul spre o educaţie de calitate şi o carieră de succes.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.