miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Alertă NATO în Marea Neagră. Mai multe avioane de luptă românești s-au ridicat de la sol

  de - | 20 februarie 2022, 8:02 PM | Naţional

  1

  (foto: Forţele Aeriene Române / Facebook)

  Alertă NATO în Marea Neagră, în acest weekend. Mai multe avioane de luptă românești, F16 și MiG-21 Lancer, s-au ridicat de la sol la pentru două misiuni de poliție aeriană. Decolarea aeronavelor a fost ordonată de Centrul NATO de operațiuni aeriene, informează EuropaFM.

  Alerta a fost dată după ce s-au detectat activități aeriene străine deasupra Mării Negre, în afara spațiului aerian național.

  Purtătorul de cuvânt MapN – Constantin Spînu – a dat detalii despre misiunea de la Marea Neagră, dar nu a putut preciza dacă a fost vorba despre activitate rusească.

  Potrivit Forțelor Aeriene Române,  dirijarea, controlul şi coordonarea misiunii au fost gestionate de către controlorii de trafic aerian din cadrul Centrului de Operaţii Aeriene din Spania. 

  Sursa: EuropaFM

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.