marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Alertă maximă în Gara CFR Curtici! A fost evacuată zona, iar la fața locului au fost toate autoritățile (FOTO)

  de Lucian Dănilă | 14 septembrie 2017, 9:25 AM | Știri Arad

  0

  Știri Arad. Stare de alertă aseară în Gara CFR din Curtici, acolo unde un vagon ce transporta amoniac a avut scăptă la garnitură. A fost nevoie de evacuarea zonei, la intervenție participând pompierii voluntari de la SVSU Curtici, ISU ARAD, Garda de mediu Arad, prefectul Aradului, Florentina Horgea, Poliția Orașului Curtici, Poliția TF Curtici, Șeful Adjunct al Stației CFR Curtici și personal angajat al Stației CFR Curtici.

  Anunțul a fost făcut chiar de primarul orașului Curtici, Bogdan Ban, pe Facebook.

  „În cursul acestei seri a avut loc un incident neplăcut în Stația CFR Curtici. Un vagon dintr-o garnitură de tren ce transporta amoniac, a avut scăpări la o garnitură. Acest lucru a fost depistat de către personalul CFR la predarea trenului către partea maghiară.

  Au fost prezenți la intervenție pompierii voluntari de la SVSU Curtici, ISU ARAD, Garda de mediu Arad, doamna prefect – Florentina Horgea, Poliția Orașului Curtici, Poliția TF Curtici, Șeful Adjunct al Stației CFR Curtici și personal angajat al Stației CFR Curtici.

  Fiind un caz de forță majoră, împreună cu domnul viceprimar Dan Doba, am anunțat societățile comerciale din Zona Liberă Curtici și terminalul Trade Trans pentru a fi în gardă în cazul în care ar fi putut avea loc evacuarea de urgență și am ținut în permanență legătura cu personalul ISU, coordonat de către domnul comandat al ISU Ineu și ISU Chișineu Criș – Dorel Ciupuligă.

  Din fericire, vagonul a putut fi izolat în condiții de siguranță, iar starea de alertă a fost ridicată.

  Mulțumim tuturor celor implicați pentru promptitudine și profesionalism, în special domnului comandant – Dorel Ciupuligă, șefului Svsu Curtici – Ispravnic Gheorghe și voluntarilor: Silviu Mihaila, Marinica Darius, Șiclovan Mircea.

  La mulți ani, bravi pompieri!”

  ban 2

  ban 4

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.