duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Alegerile din Ungaria: prezență ridicată la vot, aproape de pragul record de acum patru ani

  de - | 3 aprilie 2022, 8:35 PM | Internaţional

  0

  La alegerile parlamentare din Ungaria, prezența la vot era de 67,8% la ora 18:30, au precizat oficialii electorali. Cu patru ani în urmă, la aceeași oră, prezența era de 68,13%, semn că recordul de prezență nu va fi depășit.

  Potrivit ultimului sondaj reprezentativ realizat de Median înainte de aflarea rezultatelor, Fidesz va câștiga alegerile, scrie site-ul Telex. Potrivit site-ului HVG, sondajul a fost realizat în zilele de dinaintea votului, deci nu este un exit-poll.

  Astfel: 121 de mandate vor merge la Fidesz-KDNP, 77 de mandate vor merge la opoziție și un mandat la parlamentarul minorității germane.

  Endre Hahn, șeful Institutului Median, a declarat pentru televiziunea RTL Klub că Fidesz va aduna, cel mai probabil, 49% din voturi, iar opoziția – 41%. Conform sondajului, Partidul Patria Noastră și Partidul Câinelui cu Două Cozi nu vor intra în parlament.

  Sursa: libertatea.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.