Al doilea lungmetraj al regizoarei arădence Cristina Groşan se realizează în coproducţie cehă-ungară-italiană-slovacă

  de Special Arad | 13 iulie 2021, 4:48 PM | Cultură | Film | Recomandările editorilor

  0

  (foto: kultura.hu)

  Al doilea lungmetraj al regizoarei arădence Cristina Groşan, „Hétköznapi kudarcok” (Eşecuri de toate zilele), pentru care filmările au început săptămâna trecută la Praga, se va realiza în coproducţie cehă-ungară-italiană-slovacă, având ca protagonistă actriţa slovacă de etnie maghiară Vica Kerekes, a transmis Institutul Naţional de Film din Ungaria, marţi, agenţiei ungare de presă MTI.

  Acţiunea filmului „Eşecuri de toate zilele” are loc într-un oraş mare, unde o serie de explozii stranii întrerupe o zi banală în viaţa a trei femei. Fenomenele neidentificate preiau complet controlul asupra oraşului, se arată în comunicatul făcut public de hirado.hu.

  Cu o distribuţie compusă în mare parte din actori cehi – printre care Dana Sladká, Beáta Kanoková, Tatjana Medvecká –, „Eşecuri de toate zilele” are în rolul principal pe actriţa maghiară Vica Kerekes, imaginea fiind semnată de Márk Győri, iar montajul de Anna Meller.

  Filmul „Eşecuri de toate zilele” este realizat cu sprijinul Institutului Naţional de Film din Ungaria, al Fondului de Film Ceh, al Institutului de Film din Slovacia, al Fondului cinematografic regional italian ARTE G.E.I.E., precum şi al Fondului de sprijin pentru filme al Consiliului Europei, Eurimages.


  Cristina Groşan (foto: Facebook)

  Regizoarea Cristina Groşan, născută în Arad şi stabilită în Ungaria, a realizat primul său lungmetraj, intitulat „Chestii pentru care merită să plângi”, cu sprijinul programului Incubator al Institutului Naţional de Film. Pelicula va fi prezentat publicului maghiar în luna septembrie.

  Dintre scurtmetrajele realizate de ea amintim „O Vacanță la Mare” (cu actrița bucureșteancă Andreea Vasile, actrița arădeancă mutată la Cluj-Napoca Mara Purza și Ștefan Statnic, actorul Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad), „Work in Progress”, două filme care a fost proiectate la Arad în cadrul festivalului Discuția Secretă în 2018 și „Văruit de noapte”, proiectat la fabrica Teba în cadrul festivalului Filmtettfeszt în anul 2016.

  Producătorul maghiar al filmului „Eşecuri de toate zilele” este Judit Stalter, a cărei firmă de producţie, Laokoon Filmgroup, a semnat numeroase filme de succes, printre care „Tiszta szívvel” (Cu inima curată) şi a coprodus filmul „Fiul lui Saul”, câștigător al unui premiu Oscar.

  Judit Stalter a colaborat deja la mai multe coproducţii europene de succes, cel mai recent dintre acestea fiind thrillerul mistic medieval ungaro-elveţian, „Păianjenul negru”, realizat cu sprijinul Institutului Naţional de Film, în care joacă şi Marina Gera, câştigătoare a Premiului International Emmy.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.