vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Ai simțit perturbarea în Forță? Noutăți cu duiumul despre noul film Star Wars

  de Special Arad | 22 noiembrie 2016, 9:11 PM | Film | Pop Culture

  0

  14 – 16 decembrie se apropie vertiginos și, pentru fanii Star Wars, aceste zile încercuite în calendar sunt mai importante decât Crăciunul, Revelionul și Boboteaza (nu… nu BobaFett-ează nimeni) la un loc. Iar pentru că agitația e mare, Disney pune și mai multe paie pe săbiile laser deja încinse la maxim. Site-ul Mashable a prezentat ultimele noutăți lansate pe piață despre noul film din saga Războiul Stelelor, „Rogue One”.

  În aceste zile, câteva videoclipuri și fotografii nou-nouțe au luat cu asalt internetul și… chiar dacă acestea nu conțin prea multe detalii în plus față de ceea ce se știa deja, reușesc să mențină suspansul ca Forța să fie cu tine până luna viitoare.

  În primul rând, iată un spot TV lansat de Lucasfilm luni, care îi are în prim plan pe cei doi lideri ai echipei Rogue One: Jyn Erso (Felicity Jones) și spionul rebel Captain Cassian Andor (Diego Luna).

  A se observa masca ridicolă purtată de noua eroină, Jyn. O doză de amuzament care ne întărește ideea că majoritatea soldaților din Imperiu sunt luați în derâdere, iar ei chiar nu-și dau seama de acest lucru.

  O altă referință la acest aspect, dintr-un trailer mai vechi, e acest idiot cu un lighean pe cap… și nu e o glumă, chiar va apărea în noul film:

  idiot

  Acesta ne duce cu gândul la cascheta caricaturală a lui Darth Vader în parodia „Space Balls”, numit acolo Dark Helmet.

  Dark Helmet, interpretat de Rick Moranis în parodia „Space Balls”

  Dark Helmet, interpretat de Rick Moranis în parodia „Space Balls”

  Un alt déjà-vu creat de acest teaser e trio-ul de la final, în încercarea lor de a se furișa într-o bază militară imperială în costume furate de la inamici… exact cum au procedat Luke, Han Solo și Chewbacca când s-au deghizat în stormtrooperi. Până și înălțimea lui Chewbacca și a lui K-2SO, fostul droid al Imperiului, e o asemănare izbitoare.

  chewbacca_captured_by_guards

  Duminică a apărut un alt filmuleț, denumit „Dream”:

  Ce e nou aici? Câteva scene nemaivăzute, din care iese cel mai mult în evidență atacul unui X-Wing pe o stație spațială circulară. Unii au speculat că aceasta e o parte din Death Star, însă Lucasfilm a infirmat zvonul, divulgând că e vorba de ceva numit „Shield Gate”. Acesta orbitează în jurul planetei tropicale Scarif, „dezvăluită” deja într-un afiș și un video anterior.

  Rogue One: A Star Wars Story (2016) X-Wing CR: ILM/© Lucasfilm LFL 2016

  Rogue One: A Star Wars Story (2016); X-Wing CR: ILM/© Lucasfilm LFL 2016

  Scarif e planeta unde vom vedea și acele AT-ACT-uri. (Fiți cu băgare de seamă dacă vreți să cumpărați o variantă de jucărie a acestora pentru copii, de Crăciun! A nu se confunda cu AT-AT-urile din vechea trilogie!)

  Planeta Scarif, invadată de AT-ACT-uri

  Planeta Scarif, invadată de AT-ACT-uri

  Entertainment Weekly a publicat luni, în exclusivitate, 15 instantanee din care aflăm câte ceva despre noile planete și locuitorii acestora, cât și presupusa ordine în care secvențele vor apărea în film.

  Lah’mu este lumea verde și rece unde părinții lui Jyn, Galen și Lyra Erso s-au retras la finalul romanului „Catalyst”, un prequel al filmului „Rogue One”. Aici are loc și întâlnirea cu Orson Krennic, „șefulețul” imperial îmbrăcat în alb din cap până-n picioare și tot aici o putem zări pe Jyn la o vârstă fragedă, într-o secvență de „flashback” care, probabil, se va difuza la începutul filmului.

  Eadu este o lume lovită de fulgere unde eroii noștri vor intra pentru prima dată în contact cu planurile de construcție ale Death Star-ului… sau cel puțin așa speculează fanii. Jyn părăsește Eadu într-o navetă împreună cu Baze Malbus (Jiang Wen), un pasionat al mitralierelor, și Chirrut Imwe (interpretat de Donnie Yen), luptătorul orb care se crede jedi, dar care seamănă mai degrabă cu un samurai.

  Jedha, așa cum știm deja, este o lume unde cei care cred în Forță merg în pelerinaj. Acesta e locul în care îl întâlnim pe orbul Chirrut Imwe luptându-se cu un batalion de stormtrooperi fără niciun efort. Acum știm că de pe această planetă provine și pilotul nevrotic din Rogue One, Bodhi Rook (Riz Ahmed).

  Grație trailer-ului japonez al filmului Rogue One, publicat pe 10 noiembrie, știm de asemenea că Jedha va cădea victimă Death Star-ului care, deși încă nu e capabil să distrugă o planetă întreagă, poate distruge mari părți din ea.

  dsatdaft

  Cei care vor vedea cel mai repede pelicula în cinematografe (pe 14 decembrie) sunt belgienii, danezii, finlandezii, francezii, olandezii, suedezii și taiwanezii. În România, premiera filmului va fi pe 15 decembrie, în timp ce la americani data oficială anunțată e 16 decembrie. Săracii chinezi sunt lăsați la coadă (12 ianuarie 2017), însă această ultimă premieră va fi, așa cum ne-am obișnuit deja, decisivă pentru box office-ul global.

  Vezi fiecare trailer lansat până acum AICI.

  Bonus info… în caz că v-a scăpat acest mic detaliu: Saw Garrera (interpretat în noul film de Forest Whitaker) e un personaj care a apărut în patru episoade ale serialului The Clone Wars. Saw este un luptător al „Rezistenței” încă din tinerețe, dar pe vremuri lupta cu armata de roboți pentru a apăra neutralitatea planetei Onderon, iar acum luptă alături de Rebeliune împotriva Imperiului. Culmea ironiei e că în episoadele respective a fost ajutat chiar de către Anakin (viitorul Darth Vader), precum și de Obi-Wan Kenobi și Ahsoka Tano.

  saw-gerrera

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.