Update 5Agentul șef adjunct de la Rutiera Arad, Sergiu Mârza, va fi în arest 30 de zile! Imensa cantitate de țigări a fost depozitată în curtea IPJ (Foto)

  de O. Peniță | 30 martie 2019, 8:42 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  24

  Titlul inițial: Agentul șef adjunct de la Rutieră Arad a fost reținut de procurori. Informațiile duc spre o reglare de conturi între oamenii în uniformă. 

  Agentul șef adjunct de la Poliția Rutieră Arad, Sergiu Mârza a fost reținut în cursul nopții de vineri spre sâmbătă de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad, acuzația principală fiind de contrabandă cu țigări.

  Din informațiile pe care le deținem, nu a fost vorba despre un flagrant, dar nici nu putem lansa alte variante deoarece nu ne sunt cunoscute deocamdată. Însă, se pare, această arestare nu este ultima din dosarul procurorilor, pentru ca la mijloc ar fi și ceva legături între agent și lumea interlopă.

  Este vorba despre al doilea caz major în care un angajat din IPJ Arad este prins de procurori pentru că ar fi făcut trafic cu țigări, după ce fostul șef de cabinet al șefului Inspectorului de Poliție Județean Arad, a fost găsit vinovat.

  În măsura în care o să apară informații noi, o să revenim asupra subiectului.

  UPDATE

  Primim informații de la surse bine documentate, dar care doresc să-și păstreze anonimatul. O autoutilitară Mercedes Sprinter ar fi fost surprinsă în trafic de un polițist aflat în civil (se pare că e vorba despre Pană jr., aflat în haine civile), în ea fiind descoperite aproximativ 110.000 de țigarete, valorea fiind de peste 200.000 de lei. Mârza, aflat în mașină alături de șofer, ar fi spus ca sunt ale lui, dar când Pană a sunat la 112, șoferul autoutilitarei și agentul șef adjunct de la Serviciul Rutier au fugit. Însă totul ar fi fost filmat, fiind vorba despre „lucrare mai amplă” pusă în scenă de procurori.

  Ulterior, Mârza a fost prins, ținut la audieri până noaptea târziu.

  Sursele noastre spun că s-au făcut percheziții inclusiv la tatăl lui Sergiu Mirza (tatăl s-a pensionat anul trecut). Se pare ca mai sunt și alți implicați, țigările aparținând unui tânăr de 27 de ani aflat în strânse legături cu interlopii.

  Însă, înainte de a vă anunța că o să revenim cu alte amănunte, trebuie să ne exprimăm o opinie: întreaga poveste pare o reglare de conturi între polițiști, ca să nu spunem altceva… deocamdată.

  UPDATE 2

  Agentul șef adjunct Sergiu Mârza va fi prezentat azi judecătorilor-magistrați de la Judecătoria Arad cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Dar, din ceea ce aflăm în continuare, urmează și alte surprize.

  UPDATE 3

  Cum era normal, am solicitat un punct de vedere din partea IPJ Arad, cu privire la ceea ce s-a întâmplat astă noapte. Sincer, fiind vorba despre încă un angajat al instituției care ar trebui să se ocupe cu siguranța cetățeanului, cu prinderea infractorilor etc., nicidecum cu acte de genul celor notate mai sus, ne-am fi așteptat la un răspuns de alt gen. Inclusiv „să-și pună paie în cap” tot IPJ-ul- cum ar spune unii. Însă, ca de atâtea ori până acum, IPJ Arad, prin purtătoarea de cuvânt, ne oferă o explicație-răspuns care sfidează ridicolul.

  Ia citiți: „Documentarea activității infracționale a fost desfășurată de politiști din cadrul IPJ Arad. Cercetările se desfășoară sub coordonarea procurorului de caz din cadrul PJA”. Ăsta e „comunicatul” IPJ către toată presa din Arad. Vorba lui Cristian Tudor Popescu către Mihai Șora: „Să mori tu?”.

  Ei bine, hai să corectăm puțin, din puținul pe care-l cunoaștem. De fapt, să adăugăm ce știm: „Documentarea acestei activități infracționale care a dus la reținerea lui Mârza a fost desfășurată de polițiștii de la Nădlac. Și se pare că și cei de la Pecica (asta nu e confirmată).Și spune punctual Nădlac pentru că dacă tot promovăm DIMPLOME de excelență luate punctual de unii pe munca mai multora din IPJ Arad… (o lăsăm pe altădată… că acum arde altceva) pentru „bumuri bancomatice”, atunci să nu spunem general că a fost tot IPJ-ul, când de fapt a fost Nădlacul…

  Așteptăm un alt comunicat. Poate serios, de această dată.

  UPDATE 4

  Agentul șef adjunct de la Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad a fost arestat pentru o perioadă de 30 de zile. Decizia a fost luată într-o ședință a magistraților de la Judecătoria Arad.

  Acesta are dreptul de a contesta decizia magistraților.

  UPDATE 5

  Imensa cantitate de țigări pe care o transportau polițistul Mârza și șoferul camionului Mercedes, în noaptea de joi spre vineri, atunci când au fost surprinși în trafic, a ajuns în curtea Poliției, acolo unde a fost depozitată.

   

   

   

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Se știe că se vând țigări în tot Aradul, în piața se vând, la fortuna e raiul lor și uite cine îi aprovizionează. Un milițian (îmbrăcat în uniformă) a intrat într-o seară cu 2 saci de țigări în blocul ce e vis a vis de secția de politie de lângă Lidl (Vlaicu). Peste tot te abordează țiganii cu parfumuri și țigări, pe aia de ce nu îi saltă nimeni? Bine că dați amenzi copiiilor c-au aruncat coji de semințe pe centru (nu zic că nu trebuia aplicata o amenda, dar dacă aplici pentru coji de semințe, ocupa-te și de cazurile mult mai grave din acest sătuc al lui falca).

   +35 voturi
   +1
   -1
  2. Pană…. Pană.. Cum l-ai ars tu si pe băiatul ăsta cu care ai crescut împreună (în poliție mă refer). O să se întoarcă astea Cosmine. Doar că au să vină înzecit. O să te duci la fund și tu… Și Dragoș beșică ăla gras infect cu Ferrari cumpărat tot pe banii proveniți din țigări. O să mai meargă cu voi și turnătorul de Mladin. Încet o să se ferească lumea de voi și nu o să mai aveți cu cine să faceți afaceri.. Dar o sa te reprofilezi tu Cosmine că ai făcut loc pe piața aurului, că tu ești un mare turnător ca sa îți scapi pielea.

   +17 voturi
   +1
   -1
  3. Gogule, frustratule nu prea esti la curent cu situatia operativa sau nu vrei sa fii.Lui Mladin ii tin spatele oameni mult mai importanti, gen procuror DNA, fin cu un fost sportiv din Arad! Se stie tot ce se intampla in aceasta comuna numita Arad dar nimeni nu zice nimic.Toata lumea tace sa nu deranjeze.Politia si procuratura din Arad o sa aiba probleme cu societatea daca anumiti oameni nu o sa fie condamnati.Nimeni nu mai este prost sa inghita “manevrele” si intelegerile dintre politie , procurori si interlopi .O sa ajungem sa ne facem dreptate singuri, aici o sa se ajunga in ritmul acesta.Societatea s-a saturat sa vada cum anumiti drogati sfideaza pe toata lumea si nimeni nu le face nimic. toata lumea e combinata cu toata lumea.Daca se mai gaseste cate un serviciu din politie sa faca ceva procurorul sau judecatorul ii da drumul, cel in cauza iese bine merci si o ia de la capat, ba mai mult se si victimizeaza si asa este la moda. Macar sa ii lase dracului sa se omoare intre ei si sa ne lase pe noi in pace.

   +21 voturi
   +1
   -1
  4. Vai și amar de instituțiile statului, dacă sa ajuns ca un oarecare om din oraș sa știe ce fac uni și alții, nu ma refer numai la poliție, vezi câte o mașina scumpă prin oraș și îți spui: asta se ocupa cu țigări, droguri Etc…., dar oare procurorii nu își dau seama ca deja e ridicol, nu mai suntem ca pe vremea lui raposatu’ sa terminat!!! ROMÂNIA TREZEȘTE-TE!!!!!!

   +2 voturi
   +1
   -1
  5. Cum este posibil ca domnul Pana sa mai lucreze in poliție ? Implicat și anchetat in cazul Trifa ? Caz in care nici in zi de azi nu sau aflat adevarul absolut ? La acea vreme tata lu Pana a instrumentat dosarul împreuna cu alți 2 ! sau pierdut probe importante (citiți rechizitoriul de la acea vreme ) ce interese au fost din partea criminaliștilor sa nu sigileze locul unde a fost găsit cadavrul ? Sa se piardă probele ? De ce au fost audiați la București tata și fiul Pana ? De ce a început sa toarne după ce a fost prins cu 6 baxuri de țigări ? Pentru ca știe ca e ultima lui scăpare de pușcărie dacă toarnă ! A fost anchetat in cazul medicina legală un doar bomba dar îngropat ca și cazul Trifa! Dosare uitate in sertarele procurorilor !

   +4 voturi
   +1
   -1
  6. mah, da’ in mafia militienilor transportatori cand se va intra? fiecare garcea are firma de transport pe numele unor terti. camioanele au protectie la filtrele de rutiera pe tot judetul. merg cu tonaje indoielnice si sunt parcate in weekend pe toate spatiile de interzis din oras si judet.

   +12 voturi
   +1
   -1
  7. Pană ăsta e băgat până în gât, face șmecherii cu țigări la greu, are multe persoane cu care colaborează din acest anturaj, cât de curând va fi și el săpat, așteptăm ziua aceea și să vedeți câte persoane vor fi date în gât de (cenzurat de redactie) Pană. Doamne ajută!

   +6 voturi
   +1
   -1
  8. În poze se văd foarte clar 12 coloane a câte 15 baxuri fiecare în partea dreaptă + o grămada de alte 15 baxuri în partea stângă.
   După o simplă matematică asta înseamnă 195 de baxuri x 50 cartușe/bax = 9750 cartușe x 20 pachete/cartuș = 195.000 de pachete x 20 țigarete/pachet = 3.900.000 de țigarete.
   Dar totuși “O. Peniță obosită” ne prostește cu poza în față, ca sunt 110.000 de țigarete cu o valoare de 200.000 de lei.
   Domnule “jurnalist”, valoare țigaretelor la un preț de doar 10 lei/pachet = 1.950.000 de lei sau 410.526 €uro la un curs de 4,75/1 €uro.
   Și încă ceva O. peniță : Țigările se vând la pachet, la cartuș sau la bax, nicidecum la bucată sau la fir, așa că nu ne interesează mai deloc câte fire de țigarete sunt de fiecare dată când poliția face o “captură”.

   --1 voturi
   +1
   -1
  9. Pe aradon nu acepta comentarile negative despre Pana ! Cred ca sunt pe o mâna ! Acest individ penal are relați peste tot ! Un traficant care nici in zi de azi nu are dosarul de înregistrat la judecătoarie ! Alo DGA Timiosara ăștia din Arad își bat joc de munca voastră !

   +1 voturi
   +1
   -1
  10. Politia romana - o mizerie

   s-a ajuns ca oricine sa cunoască situația contrabenzii cu țigări și sa nu se facă nimic , se știe clar cine se ocupa cu țigări și nimeni nu face nimic , nu se întreabă nimeni cum se îmbogățesc acești păduchi ca Mladin sau dani copil peste noapte?

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.