Agenții Poliției Locale au prins azi un hoț, „acționează non-stop pe raza municipiului” și „asigură desfășurarea în siguranță” a demolării cocioabelor de pe Mărului

  de Special Arad | 5 July 2022, 10:43 PM | Știri Arad

  0

  În data de 5 iulie 2022, la ora 17:15, un echipaj al Biroului de Ordine Publică și Intervenție din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad l-a depistat pe numitul G.E.F, în vârstă de 21 ani, originar din Timișoara. Respectivul fusese semnalat chiar astăzi de Poliția Română, ca autor al unui furt dintr-un imobil, săvârșit în municipiul Arad, în data de 30.06.2022.

  În doar patru ore, polițiștii locali din cadrul Biroului de Ordine Publică au reușit să dea de urma celui în cauză pe strada Preparandiei, predându-l colegilor de la Poliția Municipiului Arad, care îl vor prezenta procurorului, informează Poliția Locală Arad.

  Cumva ca o reacție defensivă la opinia apărută astăzi pe Special Arad, Biroul de Ordine Publică și Intervenție din cadrul DGPL mai precizează că acționează non-stop pe raza municipiului Arad, cu 2-3 patrule ce sunt implicate în acțiuni de prevenție și sancționare a contravențiilor de competența poliției locale ce survin în zonele aglomerate ori problematice din municipiu (Tarafului, Mărului, Boul Roșu, Drăgășani etc.). De la începutul acestui an, structura în cauză a desfășurat zeci de acțiuni comune cu Poliția Română, Jandarmeria Română, Direcția de Asistență Socială, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului în cadrul misiunilor sau proiectelor inițiate de acestea ori de poliția locală.

  În paralel, Biroul de Ordine Publică și Intervenție asigură desfășurarea în siguranță, ziua și noaptea, a activităților de evacuare și demolare a așezărilor și amenajărilor ilegale realizate în oraș în ultimele 3 decenii, de sutele de persoane sosite în căutarea unor forme de subzistență din alte zone ale țării și chiar din afara României. Exemplificative în acest sens sunt acțiunile sistematice care conduc la eliberarea zonei Mărului. Într-o etapă ulterioară care se face simțită deja prin intensificarea patrulelor și intervențiilor de pe strada Tarafului, se are în vedere eliberarea și a acestei zone de prezența unor elemente turbulente provenite din afara comunității, precum și curățarea domeniului public.

  În prima jumătate a anului 2022, biroului i-au fost repartizate peste 1500 de sesizări telefonice transmise de cetățeni. Acestea, la care se adaugă activitățile de autosesizare realizate de personalul Biroului de Ordine Publică și Intervenție, au condus la întocmirea a peste 2500 de procese verbale, cele mai multe pentru contravenții privind ordinea și liniștea publică (în ierarhia incidenței urmând actele ilicite din domeniul protecției mediului și ocuparea nelegitimă a locurilor de parcare contractate de arădeni de la societatea RECONS).

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.