joi, 29 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Aflată în grija unei Direcții de Asistență Socială și Protecție a Copilului, o minoră era obligată să se prostitueze! Percheziție domiciliară efectuată de DCCO | Video

  de - | 20 august 2021, 10:03 AM | Naţional

  0

  Comunicat. La data de 19 august a.c., polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au desfășurat o acțiune, în municipiul București și în județul Ilfov, pentru documentarea activității infracționale a unor persoane bănuite de trafic de minori. În cadrul acțiunii, a fost efectuată o percheziție domiciliară și au fost puse în aplicare 3 mandate de aducere.

  Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2019, trei persoane ar fi recrutat, găzduit și obligat să practice prostituția o victimă, minoră, aflată într-o formă de protecție instituționalizată, în cadrul unei direcții de asistență socială și protecție a copilului din București.

  Persoanele bănuite ar fi folosit în activitatea infracțională diferite site-uri de anunțuri de publicitate din mediul online, facilitându-se astfel legătura între clienții doritori de servicii sexuale și victima,care ar fi fost obligată să presteze aceste servicii sexuale. De asemenea, persoanele bănuite și-ar fi însușit sumele de bani astfel obținute.

  În urma percheziției efectuate, au fost ridicate mai multe telefoane, dispozitive electronice și mai multe mijloace materiale de probă.

  Două persoane au fost reținute, pentru 24 de ore, iar pentru o persoană s-a dispus măsura controlului judiciar.

  Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul unui echipaj de intervenție din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.