sâmbãtã, 23 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Afacerea unui englez în România. Produce și exportă zeci de tone de sirop de soc

  de Special Arad | 27 mai 2014, 11:42 AM | Business

  0

  Zeci de români, din zona Saschiz, strâng flori de soc, pe care le vând cu 2 lei pe kilogram, la o mică fabrică deținută de un englez. 

  La fabrică, florile de soc sunt transformate în sirop, ce ajunge ulterior în paharele englezilor, care de câțiva ani au prins gustul băuturii românești. 

  „Florile trebuie procesate la cel mult 24 de ore de la recoltare. Putem procesa 7 tona pe zi, ținând cont că o floare are doar trei grame. Este facută după o rețetă veche a sașilor din această zonă”,a afirmat inginerul tehnolog Hadarean Darius, citat de stirileprotv.ro. 

  Jim Turnbull, managerul fabricii de prelucrare a socului, a spus că anul trecut a dat de lucru la peste 3.000 de persoane, din județele Mureș, Brașov și Sibiu. 

  La fabrica deținută în România de Turnbull, se produc anual 30 de tone de sirop care, combinat cu apă se transformă într-o cantitate de socată de zece ori mai mare. 

  Unul dintre culegători a spus că în opt ore, împreună cu încă o persoană, au reușit să strângă 45 de kilograme de flori de soc. 

  “E căutat, ca noi nu știm să facem bani din ce avem, vin străinii să ne învețe”, a afirmat Muraru Marius, reprezentant al centrului de colectare.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.