sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Afacerea cu petarde continuă. O arădeancă s-a ales cu dosar penal pentru sutele de materiale pirotehnice pe care încerca să le vândă

  de Special Arad | 27 decembrie 2021, 3:04 PM | Știri Arad

  1

  (foto: Jandarmeria Arad)

  Comunicat. O femeie de 45 de ani din Arad, a fost depistată de către jandarmi având asupra sa materiale pirotehnice din categoria celor care, pentru deținere sau comercializare, este necesară calitatea de artificier, respectiv de pirotehnician autorizat sau persoană juridică autorizată şi înregistrată conform prevederilor legale.

  Aflată în parcarea unei piețe din municipiul Arad, femeia oferea spre comercializare materiale pirotehnice, iar în momentul în care a observat echipajul de Jandarmerie, a încercat să se îndepărteze din acel loc, însă jandarmii au observat-o și i-au cerut să prezinte conținutul bagajelor. Astfel, femeia a scos din bagaje 706 bucăți materiale pirotehnice catalogate, conform prevederilor legale, cu grad de risc ridicat.

  Având în vedere cele constatate, jandarmii au întocmit pe numele femeii, actele necesare începerii urmăririi penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de <desfășurarea de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept>, conform Legii 126/1995 R, privind regimul materiilor explozive.

  Materialele pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării și împreună cu actele de sesizare au fost predate organelor de Poliție în vederea continuării cercetărilor.

  Având în vedere că în această perioadă, mulți cetățeni aleg să folosească produse pirotehnice, reamintim că acestea trebuie folosite doar în condițiile legale și cu luarea tuturor măsurilor de protecție astfel încât să fie prevenite accidentele, care pot avea consecințe extrem de grave.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.