sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Aeroportul Iaşi a sărbătorit 1 milion de pasageri înregistraţi în acest an, performanţă realizată în doar şase luni

  de - | 21 iunie 2024, 8:20 AM | Naţional

  0

  Aeroportul Iaşi a sărbătorit, joi, pentru a şasea oară în istoria sa, „pasagerul cu numărul 1 Milion”, aceasta fiind o bucureşteancă sosită cu o aeronavă a companiei TAROM, pe ruta Bucureşti (Otopeni) – Iaşi, transmite Agerpres.

  Potrivit unui comunicat de presă, pragul de 1 milion de pasageri înregistraţi la Iaşi într-un an a fost atins, pentru prima dată, în noiembrie 2017, în 2024 ajungându-se la această performanţă cu două luni mai devreme faţă de anul 2022, după ridicarea restricţiilor din timpul pandemiei, la fel şi în 2023.

  „Începând cu 2021, Aeroportul Iaşi a înregistrat record după record, situându-se pe locul 2 în topul aeroporturilor regionale din România în ceea ce priveşte numărul de pasageri procesaţi. Dacă până la finalul primului semestru al acestui an Aeroportul Iaşi va fi tranzitat de peste 1 milion de pasageri, pentru luna iunie estimându-se aproximativ 200 de mii de călători, prognoza pentru întreg anul 2024 indică un număr total de 2,3 milioane de pasageri îmbarcaţi şi debarcaţi”, se precizează în comunicatul de presă.

  Pasagerul cu numărul un milion din acest an a sosit cu o aeronavă a companiei TAROM, pe ruta Bucureşti (Otopeni) – Iaşi. Se numeşte Cristina Caraiani şi este din Bucureşti, fiind la prima sa călătorie prin noul terminal al Aeroportului Iaşi. Vestea a fost primită în timpul zborului, cu puţin timp înainte de aterizare, iar la sosirea pe aeroport aceasta a fost primită într-un cadru festiv, fiindu-i oferite şi câteva cadouri simbolice.

  Citește continuarea pe G4Media.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.