duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Adriana Pistol: „Încă vom avea o creștere a numărului de cazuri”

  de Special Arad | 5 februarie 2022, 9:28 AM | Naţional

  0

  Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a spus, vineri, la o conferință de presă, că România încă va înregistra o creștere a cazurilor de infecție cu SARS-CoV-2 și nu exclude posibilitatea de a ajunge la 50.000 de noi îmbolnăviri în 24 de ore, ținând cont că rata de reproducere a virusului este încă mai mare de 1.
  Putem vorbi de platou în momentul în care acest indicator, rata de reproducere a virusului, ajunge la 1, a explicat Adriana Pistol într-o conferință de presă.

  Din punct de vedere al ratei de reproducere pe care noi o primim zilnic de la OMS, pot să vă spun că de exemplu astăzi, ultima informare, rata de reproducere era de 1,18 – observați că a mai scăzut. Asta ne arată că încă vom avea creștere, dar nivelul creșterii nu este accelerat, este chiar mai scăzut decât săptămânile anterioare”, a spus Adriana Pistol.

  Secretarul de stat a arătat că de obicei, numărul cel mai mare de îmbolnăviri într-o săptămână se înregistrează marțea, pentru că se fac mai puține teste în weekend, dar după aceea cazurile mai scad și se stabilizează, așa cum s-a întâmplat și săptămâna aceasta.

  Deci, încă vom avea o creștere, dar nu foarte mare, așa încât putem vorbi de platou pe măsură ce rata de reproducere se apropie de rata 1. Este destul de dificil de răspuns, dar există această posibilitate (50.000 de infectări pe zi – n.r.). După cum bine știți, de obicei marțea, pentru că în zilele de weekend nu toate laboratoarele efectuează testări, mai ales atunci când vorbim de teste PCR, avem acest boom de cazuri, dar după aceea, așa cum s-a întâmplat și săptămâna aceasta, am avut 40.000 de cazuri și s-a stabilizat undeva la 30.000 de cazuri”, a declarat secretarul de stat, răspunzând unei întrebări puse de reporterul Digi24.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.