Adrian Wiener (USR): Parlamentul, o anexă a Guvernului Dăncilă-Dragnea

  de Special Arad | 1 martie 2019, 10:32 AM | Comunicate contra cost

  0

  Majoritatea PSD/ALDE au transformat Parlamentul într-o anexă a Guvernului Dăncilă-Dragnea. Dezbaterile și asumarea politică sunt anulate și înlocuite cu o legiferare autoritară, provenită din laboratoarele puterii.

  Prin tergiversarea sistematică de către PSD/ALDE a dezbaterii în comisiile de buget- finanțe, ordonanța lăcomiei – infama OUG 114 – trece tacit de Senat. USR a depus zeci de amendamente care să mai atenueze efectele toxice asupra economiei ale acestei legi. Amendamente care nu au fost luate în discuție, dezbătute, votate.

  S-a refuzat ca aceste dezbateri să aibă loc legitim în Senat pentru că parlamentarismul pare să încurce procesul decizional al majorității. În semn de protest față de disprețul PSD/ALDE față de democrație, grupul USR a părăsit ședința de plen a Senatului.

  Adrian Wiener, Senator USR Arad: ”În urma tergiversărilor, fără vreun raport al Comisiei, Ordonanța nu a mai ajuns pe ordinea de zi a plenului Senatului și va trece tacit în 2 zile. O lege care produce mutații majore în mai toate domeniile sectoriale ale economiei, își produce efectele fără dezbatere publică, fără consultări, fără studii de impact și fără asumare politică printr-un vot în Senatul României.

  În tot acest timp, C.P. Tăriceanu negociază informal cu companiile din energie modificări punctuale ale acestei legi. Decizia colectivă, exprimată pe baza opiniilor celor care au mandatul alegătorilor este inutilă guvernării, iar rezultatele sunt din ce în ce mai vizibile, atât în societate cât și în economie.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.