vineri, 12 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Adrian Wiener: este nevoie de finanțare predictibilă în sănătate

  de - | 23 noiembrie 2018, 12:42 PM | Comunicate contra cost

  0

  Senatorul USR Arad, Adrian Wiener, a adresat o interpelare ministrului sănătății, Sorina Pintea, referitor la finanțarea Acțiunilor Prioritare în anii 2016, 2017, 2018. Angajarea unităților medicale în aceste acțiuni este descurajată de fluctuațiile semnificative în alocarea de fonduri.

  Între Acțiunile Prioritare adresate amintim finanțarea AP – IMA (pentru tratamentul pacienților critici cu infarct miocardic acut), AP – EVA (pentru tratamentul endovascular al pacienților critici cu leziuni vasculare periferice acute), AP – PMSC (pentru profilaxia morții subite cardiace de cauză aritmică prin implantarea de defibrilatoare cardiace interne) precum și a AP – AVC Ac (pentru tratamentul intervențional al pacienților critici cu accident vascular cerebral acut).

  Adrian Wiener, senator USR Arad: „Este vorba de soluții și proceduri care presupun specializarea cadrelor medicale, investiții în echipament și în consumabile, elaborarea unor proceduri interne, adică un efort managerial și logistic semnificativ al unităților medicale.

  Din păcate, au fost fluctuații de până la o treime din fondurile alocate de la un an la altul, adică tocmai situațiile pe care dorim să le evităm. Orice sincopă în finanțarea acestor acțiuni poate conduce la blocarea serviciilor oferite unor pacienți aflați în stare critică.

  Prin interpelarea adresată doamnei ministru doresc să atrag atenția asupra importanței acestor servicii și a necesității unei finanțări acordate conform unui plan multianual asumat și respectat”.

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.