joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  ADR Vest vrea să-ți afle părerea! Ce proiecte ar trebui finanțate cu fonduri europene în 2021-2027?

  de Special Arad | 4 august 2021, 5:39 PM | Știri Arad

  0

  Comunicat. Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest), în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Regional Vest – POR Vest 2021-2027, se află în plin proces de elaborare a noului program de finanțare, a cărui alocare financiară depășește 1,1 miliarde euro.

  ADR Vest vrea să vină mai aproape de cetățeni, să le cunoască nevoile, în vederea creșterii calității vieții, prin investiții din fonduri europene. În acest context, locuitorii regiunii Vest sunt invitați să transmită observațiile și propunerile lor privind POR Vest 2021-2027, completând acest chestionar, până la data de 25 august 2021.

  Chestionarul se adresează cetățenilor, autorităților și instituțiilor publice, instituțiilor de învățământ, entităților de cercetare, ONG-urilor, IMM-urilor.

  Respondenții sunt invitați să prioritizeze nevoile pe care le consideră relevante în regiune și să aprecieze dacă activitățile prevăzute în cadrul POR Vest 2021-2027 răspund acestora. Răspunsurile și propunerile sunt foarte importante și vor fi luate în considerare, corelat cu obiectivele regulamentelor europene.

  Durata medie de completare a chestionarului este de 5-10 minute.

  Vă reamintim că Programul Operațional Regional Vest 2021-2027 acoperă domenii diverse precum: inovarea, specializarea inteligentă, creșterea competitivității IMM-urilor, digitalizarea, eficiența energetică, infrastructura verde, regenerarea urbană, mobilitatea, investițiile verzi, infrastructura educațională, turismul și patrimoniul cultural.

  La mijlocul lunii trecute, versiunea de lucru a programului a fost apreciat de Comisia Europeană, reprezentanții instituției cu sediul central la Bruxelles evidențiind calitatea și maturitatea programului, la întâlnirile de lucru cu reprezentanții ADR Vest.

  Actuala versiune de lucru a POR Vest 2021-2027, împreună cu documentele suport transmise spre analiză Comisiei Europene, precum și documentele strategice regionale avute în vedere în elaborarea programului (Planul pentru Dezvoltare Regională 2021-2027 al Regiunii Vest și Strategia pentru Specializare Inteligentă (RIS3 Vest) 2021-2027), pot fi consultate pe site-ul ADR Vest: https://adrvest.ro/por-2021-2027/.

  Pentru informaţii suplimentare, nu ezitați să contactați ADR Vest la telefon/ fax – 0256-491.923, e-mail – [email protected].

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.