miercuri, 22 mai, 2024

Special Arad Logo

  O adolescentă s-a dus la Urgențe cerând să i se facă un avort

  de - | 14 aprilie 2024, 1:04 PM | Naţional

  1

  O adolescentă de 17 ani, din clasa a XII-a, s-a prezentat marți seara, 9 aprilie 2024, alături de mama ei, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava și a cerut să i se facă pe loc o întrerupere de sarcină.

  Una dintre doctorițele de gardă le-a luat pe cele două deoparte și le-a explicat că la Unitatea de Primiri Urgențe nu se pot face avorturi. Le-a recomandat să meargă la un medic ginecolog, fie la spital, cu trimitere de la medicul de familie, fie la un cabinet privat.

  „Mama aflase că fiica este însărcinată în 11 săptămâni și pentru ele era o urgență, dar cu tact și delicatețe, medicul de gardă le-a explicat că nu se poate în UPU, că întreruperea la cerere a unei sarcini în evoluție nu este o urgență medicală. Ginecologul de gardă din spital le-ar fi spus același lucru”, a povestit doctorul Liviu Cîrlan, medicul-șef la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Suceava, potrivit Monitorul de Suceava.

  Chiar dacă doctorița a dat dovadă de tact și compasiune, adolescenta gravidă, care voia să scape neapărat de sarcină, urgent, nu a înțeles, s-a înfuriat și a plecat de acolo aruncându-i medicului o vorbă grea: „Sunteți o nesimțită!”.

  sursa: Adevărul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.