duminicã, 14 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Administrațiile secolului XXI… Lista prea scurtă a primăriilor din județul Arad care dispun de ghișeu online

  Un an de pandemie a însemnat digitalizare. Lumea a fost nevoită să învețe cum să se descurce cu internetul, să reușească să plătească taxele online și să găsească actele de care are nevoie fără să se mai deplaseze fizic la ghișeu, că cumpere online, să discute mai mult online. Altfel spus, să treacă pragul unei alte lumi. La un an distanță de la momentul în care am fost „închiși” , foarte mulți dintre noi am fost obligați să rezolvăm aproape tot din confortul casei. Pentru mulți dintre noi, introducerea „ghișeului online” pe paginile primăriilor a fost ca o „gură de aer”, pentru că ne oferă posibilitatea de a plăti taxe și impozite stând la un calculator, tabletă sau telefon. Iar pentru asta tot ce trebuie să faci este să îți creezi un cont, să te autentifici și apoi să plătești ceea ce dorești.

  Am trimis email-uri către toate administrațiile locale din Arad, încercând să facem un mic „recensământ” al ghișeelor online de pe raza județului Arad. Să vedem și să informăm despre această facilitate a secolului XXI, anul de grație 2021. Din păcate, de la multe dintre acestea așteptăm încă din 15 martie răspunsuri, dacă nu cumva nu le-am primit pentru că le-au trimis cu trenul, nu cu un banal email.

  Ce e interesant? Faptul că în condițiile în care populației i se impun restricții de toate felurile pentru a opri răspândirea pandemiei, primarii nu sunt obligați, ca minimă măsură, să introducă aceste ghișee online, pentru ca lumea să nu mai fie nevoită să stea la cozi la ghișeul fizic de la „Impozite și taxe locale”.

  Așadar, din informațiile pe care le avem confirmate, următoarele primării din județul Arad dispun de ghișeu online:

  1. Primăria Arad – AICI
  2. Primăria Pecica – AICI
  3. Primăria Ineu – AICI
  4. Primăria Șiria – AICI
  5. Primăria Curtici – AICI
  6. Primăria Covăsânț – AICI 
  7. Primăria Vladimirescu – AICI 
  8. Primăria Chișineu Criș – AICI
  9. Primăria Șagu – AICI 
  10. Primăria Buteni – AICI
  11. Primăria Fântânele – AICI
  12. Primăria Macea, în cont – AICI
  13. Primăria Felnac, prin MyBanking – AICI
  14. Primăria Pâncota (plata se face în cont) – AICI 
  15. Primăria Seleuș – AICI 
  16. Primăria Sântana – AICI 
  17. Primăria Frumușeni, în cont – AICI
  18. Primăria Brazii – AICI 
  19. Primăria Nădlac, în cont IBAN – AICI
  20. Primăria Hășmaș – AICI

   

  În următoarele, referindu-ne la administrațiile locale care au răspuns email-ului Special Arad, se va putea efectua plata online…curând:

  1. Primăria Ghioroc
  2. Primăria Bocsig
  3. Primăria Iratoșu
  4. Primăria Vinga
  5. Primăria Zăbrani
  6. Primăria Semlac

  Pe de altă parte, în primăriile din Grăniceri, Dorobanți, Săvârșin, Archiș și Șeitin nu există această posibilitate de plată.

  Lista de mai sus va fi actualizată în momentul în care vor exista modificări. De asemenea, este de menționat și că unele primării ar putea dispune de conturi pe care poate nu am reușit să le găsim în momentul în care făceam documentarea pentru acest material.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.