Actorul Gérard Depardieu, pus sub acuzare pentru viol şi agresiuni sexuale

  de - | 12 martie 2022, 4:11 PM | Internaţional

  0

  Curtea de Apel din Paris a confirmat joi punerea sub acuzare a lui Gérard Depardieu pentru „viol” şi „agresiuni sexuale” ca urmare a plângerii actriţei Charlotte Arnould, a indicat, într-un comunicat, procurorul general Rémy Heitz.

  „Camera de instrucţie consideră astfel că există, în acest stadiu, indicii grave sau concordante care justifică faptul că Gérard Depardieu rămâne sub anchetă”, pentru aceste fapte care datează din august 2018, a declarat Rémy Heitz. Actorul, în vârstă de 73 de ani, a cerut în mai 2021 să se pronunţe nulitatea rechizitoriului său în privinţa acestor fapte.

  Camera de instrucţie a studiat într-o audienţă din 3 februarie această solicitare la care s-a opus Parchetul General al Curţii de Apel din Paris.

  „Dosarul se întoarce la judecătorul de instrucţie pentru investigaţii suplimentare”, a adăugat Rémy Heitz.

  „Nu doresc să fac comentarii”, a spus pentru AFP Charlotte Arnould, prezentă la Curtea de Apel în momentul deliberării, emoţionată şi însoţită de un apropiat.

  Actriţă, muziciană şi dansatoare, Charlotte Arnould a depus o plângere contra actorului la finalul lunii august 2018, în Bouches-du-Rhône. Faptele s-ar fi petrecut în apartamentul actorului în vârstă de 72 de ani, situat în departamentul VI din Paris. Reclamanta, care a denunţat la jandarmerie că a fost violată în două rânduri la domiciliul parizian al actorului, a obţinut în vara lui 2020 ca această anchetă, mai întâi clasată de Parchetul din Paris, să fie încredinţată unui judecător de instrucţie. Pe 16 decembrie 202, actorul a fost pus sub acuzare. De la punerea sa sub acuzare, dezvăluită de AFP, Gérard Depardieu a fost audiat pe fond de judecătorul de instrucţie, potrivit unor surse familiare cu dosarul. El contestă faptele şi a fost lăsat în libertate fără control judiciar

  Sursa: Adevărul.ro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.