Actorul clujean Levente Molnár a obținut premiul pentru „cel mai bun actor” la un festival de film din Brazilia

  de - | 8 mai 2021, 10:18 AM | Film

  0

  (foto: IMDb)

  Actorul și profesorul de actorie clujean, Levente Molnár, a câștigat premiul pentru „cel mai bun actor” în Sao Paulo, Brazilia, la Cinefantasy International Film Festival, pentru rolul Bálint Grassai din filmul „Hasadék” (Ravine), debutul regizoral în lungmetraj al regizorului maghiar Balázs Krasznahorkai. Din cauza pandemiei, în acest an, proiecția filmului și decernarea premiilor au avut loc online, weekendul trecut, potrivit urban.ro.

  Actorul nu se află la primul său rol important, el este cunoscut publicului de pretutindeni în special datorită filmului maghiar „Saul fia”, câștigător al unui premiu Oscar, film la care a lucrat și Balázs Krasznahorkai, fiind asistentul regizorului László Nemes.

  Acțiunea filmului „Hasadék” (Ravine) se desfășoară în Maramureș, în peisajul inegalabil al Munților Rodnei și împrejurimile comunei Poienile de sub Munte și urmărește povestea unei relații tată-fiu, utilizând motive specifice baladei. Medicul de origine transilvăneană, Bálint (Levente Molnár), se întoarce din Budapesta pe plaiurile natale unde are loc întâlnirea cu fiul adolescent, pe care-l părăsise în urmă cu 17 ani. De aici călătoria lui, planificată inițial ca una scurtă, ia o turnură dramatică. Fiul, Simon (Babai Dénes), duce o viață rebelă și autodistructivă, sub „oblăduirea” lui Dumitru, conducătorul mafiei locale.


  Levente Molnár și Lajos Kovács în „Hasadék” (Ravine)

  Filmul vorbește despre importanța puterii relațiilor de familie și despre contradicțiile create în cadrul acestor relații, despre crimă și pedeapsă.

  Anul trecut, Levente Molnár, a primit Premiul Criticilor de Film din Ungaria pentru cel mai bun actor într-un rol secundar, pentru rolurile jucate în filmele „Apró mesék” (Povești mărunte) și „Foglyok” (Prizonierii). Molnár a studiat actoria la UBB și este angajat al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca. În anul 2016 a avut rolul principal în filmul „Fiul lui Saul”, care a obținut premiul Oscar pentru cel mai bun film străin, scrie servuscluj.ro.

  Alături de actorul principal al filmului, Levente Molnár, în film mai apar și actori din Ungaria și România precum Dénes Babai, Lajos Kovács, Rozi Lovas și Roland Tzafétas.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.