marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Activități educativ-preventive desfășurate de polițiști în scolile arădene

  de Special Arad | 11 aprilie 2022, 7:18 PM | Știri Arad

  0

  În perioada 04-08.04.2022, politiștii Inspectoratului de Poliție Județean Arad-Biroul Siguranță Școlară împreună cu cei ai Compartimentului pentru Analiza și Prevenirea Criminalității, precum și cu reprezentanți din cadrul DGASPC Arad au desfășurat activități în unitățile de învățământ din municipiul Arad, pentru creșterea siguranței în unitățile de învățământ preuniversitar și pentru prevenirea faptelor de delincvență juvenilă.

  Scopul acestei acțiuni este de a crește siguranța elevilor în unitățile de învățământ, prin identificarea elevilor aflați în situații de risc victimal sau infracțional, prelucrarea cu aceștia a prevederilor legale privind răspunderea contravențională și penală a minorilor, precum și pentru efectuarea unor sesiuni de informare cu privire la prevenirea și combaterea fenomenului de bullying în rândul elevilor.

  Elevi ai Colegiului Moise Nicoară, Liceului Tehnologic Vinga, Palatului Copiilor, Școlii Profesionale Astra Arad, precum și cei ai Liceului Tehnologic Aurel Vlaicu, din municipiul Arad au fost instruiți cu privire la metodele de prevenire și combatere a fenomenului de bullying în școală, precum și cu privire la răspunderea penală și contravențională a minorilor.

  „Activitățile desfășurate au avut un feed-back pozitiv din partea celor prezenți, atât elevii, cât și cadrele didactice au manifestat implicare și un real interes pentru a preveni și combate actele de violență comise în școală sau în zona adiacentă”, anunță Pescar Livia, Inspector principal de poliție.

  Aceste activități vor continua și în perioada următoare în mai multe unități de învățământ din municipiul și județul Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.