marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Activitate Erasmus la Școala Gimnazială „Sabin Manuilă” din Sâmbăteni, cu oaspeți din Turcia

  de Dan Lazăr | 8 decembrie 2021, 7:24 AM | Educaţie | Recomandările editorilor | Sâmbăteni | Știri Arad

  0

  Școala Gimnazială „Sabin Manuilă” Sâmbăteni și-a deschis, recent, porțile pentru a găzdui un grup de 14 profesori din Turcia, însoțiți de reprezentanții CJRAE Arad, în cadrul unui proiect Erasmus, „The Effect of Educational Coaching on Developing Personal Learning Skills”.

  Chiar dacă în perioda respectivă elevii au participat la cursuri în sistem online, profesorii străini și-au dorit să vadă modul în care cadrele didactice ale școlii din Sâmbăteni își desfășoară activitatea. Aceștia au vizitat sălile de clasă, au văzut cum se desfășoară orele online și au discutat cu dascălii români. După aceasta, au vizitat muzeul care se află în școala din Sâmbăteni și au descoperit modul în care localnicii trăiau și își desfășurau activitățile cotidiene. Au fost deosebit de impresionați de frumusețea și autenticitatea costumelor populare specifice zonei Sâmbăteni și doi dintre membrii delegației turce au și îmbrăcat două astfel de costume, pe care le-au purtat cu mândrie până la finalul vizitei.

  Vizita s-a încheiat cu o activitate comună a profesorilor turci și români în care au muncit împreună și au descoperit noi valențe ale noțiunii de „mentorat”. Delegația turcă a părăsit școala cu invitația pentru profesorii Școlii „Sabin Manuilă” Sâmbăteni de a le întoarce vizita și de a continua relația de colaborare începută în aceste ultime zile ale anului 2021.

  sambateni2

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.