Update Activ Salubritate spune „Adio!”. Douăzeci și șapte de comune, două orașe și mai multe sate din județ rămân fără contract de ridicare a gunoiului

  de Raluca Medeleanu | 12 februarie 2020, 2:44 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  1

  imagine din noiembrie, de la stația de Sortare Mocrea

  După ce anunțam în noiembrie că operatorul Activ Salubritate Urbană SRL, responsabil de preluarea gunoiului de pe zonele 3 și 5 (axa Ineu-Sebiș), făcuse cerere de reziliere a contractului cu ADI Deșeuri, motivul fiind situația financiară critică, iată că acum, în mod oficial, comunele, orașul și satele din județ care depind de serviciile firmei rămân „în aer”.

  Inevitabilul s-a produs, după două luni. Când am scris inițial despre intențiile operatorului de salubrizare, anunțam că ADI Deșeuri încă mai avea oarecare speranțe de mediere a problemei, lucru care nu a avut însă efect.

  Contractul dintre Activ Salubrizare Urbană și ADI Deșeuri se încheie oficial joi, 13 februarie, zonele în care firma opera în județ fiind orașul Sebiș, cu cele 15 comune arondate și satele aferente, respectiv orașul Ineu, cu cele 12 comune arondate și satele aferente. În plus, în contract era trecută și strația de compostare de la Mocrea și transferul gunoiului la stația de la Arad.

  Trebuie menționat însă că, potrivit obligațiilor contractuale, operatorul de salubrizare are obligația să asigure ridicarea gunoiului în zonele respective până la desemnarea unei alte firme, printr-o licitație „provizorie”, urmând ca apoi să se pornească licitația propriu-zisă, unde se vor înscrie mai multe firme, iar cea cu oferta cea mai avantajoasă să fie desemnată câștigătoare.

  Citește și Ce de gunoaie… Banii arădenilor, aruncați la gunoi din nepăsarea unor firme de salubritate

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.