Deși anunțate, acțiunile Poliției nu se lasă fără permise de conducere reținute

  de Special Arad | 20 March 2023, 5:33 PM | Știri Arad

  0

  Comunicat. La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii din municipiu împreună cu cei ai orașelor Sântana, Curtici, Pâncota și Sebiș au desfășurat câte o acțiune preventivă, cu scopul reducerii riscului rutier și menținerii unui climat de ordine și liniște publică.

  În cadrul activităților au fost legitimate 285 de presoane și verificate 260 de autovehicule, fiind aplicate 212 sancțiuni contravenționale la regimul circulației rutiere, în valoare totală de aproximativ 56.000 de lei.

  Au fost reținute 3 permise de conducere și retrase 5 certificate de înmatriculare.

  Aceste acțiuni au caracter continuu și se desfășoară permanent, atât în municipiu cât și în județ.

  Infracțiuni rutiere

  În seara zilei de 18 martie a.c., în jurul orei 20:54, polițiștii Biroului Rutier au depistat un arădean de 52 de ani, în timp ce conducea o autotutilitara pe strada Poetului. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o îmbibație alcoolică de 0,61 mg./l. alcool pur în aerul expirat.
  A mai fost depistat, de polițiștii orașului Chișineu-Criș, în timp ce conducea un autoturism în Nădab, un bărbat de 27 de ani, din localitate. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o îmbibație alcoolică de 0,54 mg./l. alcool pur în aerul expirat.
  În ambele cazuri a fost dispusă recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
  Cu dreptul de a conduce suspendat, au fost depistați în municipiu, doi arădeni în vârstă de 32 respectiv 24 de ani.

  Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

  În ultimele 72 de ore, polițiștii rutieri au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente cu consecințe grave, precum și pentru conștientizarea de către conducătorii auto a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație.
  Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 444 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 183.000 de lei, din care 157 pentru nerespectarea vitezei regulamentare în localități și în afara acestora.
  Au fost reținute 19 de permise de conducere și retrase 18 certificate de înmatriculare.
  Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.