luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Acţiuni intense la graniţa de vest: 28 de cetăţeni din Afganistan și Siria, ascunşi în automarfare, depistați la Nădlac şi Vărşand

  de Special Arad | 3 februarie 2021, 10:29 AM | Știri Arad | Urmăriți

  0

  Comunicat. În ultimele 24 de ore, în urma unor acţiuni desfăşurate de poliţiştii de frontieră arădeni, au fost depistați, ascunşi în cinci automarfare conduse de şoferi români, turci şi bulgari, 28 de cetăţeni din Afganistan şi Siria care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria .

  În data de 2 februarie, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Poliţiei de Frontieră Nădlac II au efectuat controlul amănunţit asupra a trei ansambluri rutiere, conduse de un cetăţean turc, un cetăţean român, respectiv un cetățean bulgar. Cu ocazia efectuării controlului, în interiorul compartimentelor de marfă, au fost descoperiţi ascunși nouăsprezece cetăţeni străini.

  În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 14 şi 26 de ani, toți fiind solicitanţi de azil.

  Şi polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vărşand au efectuat controlul amănunțit asupra a două automarfare conduse de un cetăţean român, respectiv un cetățean bulgar. În urma verificărilor, în interiorul compartimentelor de marfă au fost descoperiţi ascunşi nouă cetăţeni din Afganistan și Siria, cu vârste cuprinse între 11 şi 24 de ani, solicitanţi de azil în România.

  În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.