Acțiunea „Diploma de licență fără studii”: banii pentru profesori erau lăsați la puncte de schimb valutar

  de Special Arad | 26 July 2017, 8:58 AM | Știri Arad

  4

  În aceste momente, mascații iau cu asalt cele două universități din Arad, Univestitatea „Aurel Vlaicu” și Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie aducând la cunoștință că în respectivele instituții de învățământ superior s-au depistat rețele infracționale.

  Din aceste rețele fac parte cadre didactice, secretare și alte categorii de personal nedidactic, precum și foști absolvenți, care aveau ca rol intermedierea traseul banilor de la student la profesor/informaticieni contra unor comisioane, în vederea promovării frauduloase a studenților.

  Studenții și informaticienii, persoane cheie în intermedierea mitei

  Informaticienii au avut și ei un rol crucial în „fentarea” examenelor, întrucât aceștia le ofereau prin sms studenților răspunsurile corecte la grila de examen care se susținea pe calculator, online. De asemenea, studenți care au dat bani profesorilor pentru promovarea unor examene, în special cei care cunosc limba română, au devenit la rândul lor intermediari pentru alți colegi străini care nu cunosc limba română dar care vor și ei să ia examenele cu bine.

  Banii lăsați la schimbul valutar

  Potrivit Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație, una dintre modalitățile depistate de procurori prin care cei anchetați intrau în posesia banilor ce erau primiți în schimbul promovării examenelor este aceea de a-i ridica de la unele puncte de schimb valutar ai căror administratori sunt în relații de prietenie cu cadrele didactice.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Asta se cheama furatul caciulii…si uite de aia in Arad sunt firmele care sunt, fata de Timisoara…si salariile la fel.

   Parca trebuia sa avem o zona industriala dedicata IT-ului, conform lui Boc si Falca…atrage firme, daca ai cu ce. Pe cei buni, isi scot ochii firmele care deja sunt in Arad.

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.