miercuri, 21 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Acțiune pe linie de prevenire a traficului de droguri și consumului de alcool

  de Special Arad | 13 august 2022, 8:55 PM | Știri Arad

  0

  Comunicat. „Astăzi, 13 august a.c., polițiștii Serviciului Rutier Arad au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și consumului de alcool și droguri în rândul participanților la trafic în zona lacului de agrement Ghioroc.

  Pe parcursul desfășurării acțiunii au fost folosite aparatele alcooltest și drug test.

  La activitățile preventive, alături de polițiștii rutieri au participat și reprezentați din cadrul Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Evaluare, Prevenire si Consiliere Antidrog Arad.

  În acest context, participanții la trafic au fost informații cu privire la riscurile asociate consumului și traficului de droguri, au primit anumite informații cu privire la sancțiunile legislative aplicabile, precum și o serie de recomandări și mesaje, menite să conduca la prevenirea și combaterea traficului și consumului de substanțe psihoactive.

  De asemenea, participații la trafic au putut experimenta ochelarii din dotarea Agenției Naționale Antidrog, care simulează efectele consumului de substanțe psihoactive.

  Acțiunile preventive și combative privind consumul de alcool și substanțe psihoactive la volan vor continua și în zilele următoare, atât în municipiul cât și în județul Arad.

  De asemenea, vă reamintim faptul că, în minivacanța 12-15 august a.c., prilejuită de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, peste 100 de poliţişti vor acţiona, în medie, zilnic, pe raza judeţului Arad, în cadrul dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică, având ca prioritate prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi intervenţia operativă în cazul producerii unor fapte antisociale.

  Poliţiştii arădeni – în special din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, investigarea fraudelor, acţiuni speciale investigaţii criminale și alte structuri de poliție – vor fi la datorie, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, în special în zonele de agrement, în pieţe, târguri şi oboare, dar şi în proximitatea lăcașelor de cult, unde vor avea loc ceremonii religioase prilejuite de sărbătoarea ortodoxă a Adormirii Maicii Domnului (Sfânta Maria Mare).

  Totodată, poliţiştii rutieri vor acţiona cu autospecialele dotate cu echipamente de măsurare a vitezei pe tronsoanele intens circulate ale drumurilor naţionale şi judeţene, precum şi pe autostrada A1, în scopul prevenirii accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, a fluidizării circulaţiei, a combaterii vitezei excesive, precum și a consumului de băuturi alcoolice sau substanțe interzise”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.